Gabriela Firea, adevarul despre Podul Ciurel

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a spus, pe Facebook, ca proiectul a fost gandit acum 14 ani in trei etape si ca, in momentul de fata s-a finalizat doar prima etapa.

”Aceste este adevarul despre Podul Ciurel, un proiect despre care se spune in mod nedrept ca nu duce si nu va duce nicaieri, o investitie care nu ar fi necesara. Va voi demonstra ca este necesara si utila bucurestenilor, a spus Firea pe reteaua de socializare.

Acest proiect a fost gandit acum 14 ani, in trei etape. Noi am finalizat prima dintre ele, Nodul Virtutii. Am fi putut finaliza acest obiectiv mult mai rapid insa, timp de zece ani, a fost blocat in tribunale de catre un domn care are casa in proximitatea podului Ciurel, o casa care exista si in prezent si nu a fost afectata absolut deloc, cofondator al Uniunii Salvati Bucurestiul, prieten foarte bun cu domnul Nicusor Dan. Impreuna au facut mai multe contestatii in instanta, atacand atat autorizatia de construire, cat si PUZ-ul de sector”.

“In cel mai scurt timp, vom demara lucrarile pentru etapa a doua a proiectului, aprobat inca din luna mai, un drum expres pana la Centura, cu doua benzi pe sens. Pentru acesta, avem deja culoarul de expropriere aprobat, am semnat contractul cu asocierea de constructori Max Boegl – Astaldi – Euroconstruct, iar banii sunt consemnati, aproximativ 50 de milioane de lei pentru exproprierile din zona, in jur de 20 de imobile”.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.