Gabriela Firea: „Stiu ca ne credeti pe toti prosti! Dar nu uitati ca suntem multi!”

Gabriela Firea a acuzat Ministerul Sanatatii de „dezinformare si manipulare”, cu privire la numarul cazurilor de coronavirus din Capitala. Primarul General sustine ca Bucurestiul nu este „nici pe departe focar”. Guvernul a raspuns acuzatiilor printr-un comunicat in care se arata ca Firea face „confuzii grave” si aduce aceste acuzatii „din ratiuni politice”.

Gabriela Firea spunea astazi intr-o postare pe pagina sa de Facebook ca „Ministerul Sanatatii, condus de un membru PNL, a anuntat la pranz, prin comunicatorii – dezinformatori uzuali, ca in Bucuresti au aparut 100 de noi cazuri de pacienti Covid-19, de ieri, pana azi”.

„Ca sa vedeti pana unde se merge cu manipularea si dezinformarea, iata cateva cifre: Spitalul Victor Babes 10 internari; Spitalul Colentina 0 internari (sunt asteptati 4 pacienti din tara, anuntati dupa comunicarea oficiala); Spitalul Carol Davila 0 internari. Sa calculam: 100 minus cei 10 pacienti de la Victor Babes = 90 pacienti. Intrebare: unde sunt cei 90 de pacienti? Unde s-au evaporat? Unde sunt tratati? S-a anuntat fara echivoc ca nu mai sunt locuri la Matei Bals si Marius Nasta. Si daca se eliberau cateva, prin externari, nu incapeau 90 de pacienti. Iata o problema de matematica de clasa a 2-a!”, scrie primarul general.

Citeste si articolul :   Firea, acuzatii grave dupa alegeri: "Cetatenii, chinuiti intentionat"

Primarul acuza autoritatile si de legatura cu fotografia publicata sambata in care se vedeau ambulantele care aduceau pacienti la Spitalul “Matei Bals”.

Publicitate

„La fel ca si simpla problema de logica de ieri: cati pacienti s-au internat la Matei Bals, in timpul vizitei oficiale? Raspuns: Cate ambulante scoase din garaj incapeau in curtea interioara si puteau intra in cadrul unei fotografii. Stiu ca ne credeti pe toti prosti! Dar nu uitati ca suntem multi! Cui foloseste denigrarea Bucurestiului?

Vreti sa fuga toti investitorii din Capitala tarii? Sa se inchida toate ambasadele? La o populatie de peste 4 milioane de locuitori, cei 4 mii de pacienti Covid internati in Bucuresti, in 5 luni, dintre care 60% din judetele tarii, inseamna un procent foarte mic. Nici pe departe focar! Veti da socoteala pentru panica pe care o saditi in sufletele romanilor! Si pentru defaimarea Capitalei! Ii imbolnaviti de inima pe oameni! Transmiteti depresie comunitara!”, mai scrie primarul general al Capitalei.

Citeste si articolul :   Nimeni nu iese si nimeni nu intra intr-o localitate din Arges.12 cazuri de Covid dupa o inmormantare

Guvernul ii raspunde Gabrielei Firea

In replica, Guvernul a transmis un comunicat in care respinge „acuzatiile formulate din ratiuni politice, care au la baza confuzii grave facute intre numarul persoanelor confirmate si numarul persoanelor internate, fara a tine cont de actualul cadru legislativ in vigoare”.

„Omisiunea deliberata a unor instrumente legislative care nu sunt inca operationale, dar care au facut obiectul dezbaterilor publice din ultimele zile, arata erorile de constructie logica a afirmatiilor indicate”, se mai arata in comunicatul Guvernului.

„De asemenea, respingem si insinuarea referitoare la catalogarea drept „focar” a municipiului Bucuresti, precum si prezumtiile conspirationiste enuntate, fara a prezenta vreun element concludent in sustinerea afirmatiilor.

Consideram revoltatoare tacticile de politizare a crizei sanitare, in care este folosita inclusiv contestarea raportarilor oficiale, fapt care incurajeaza curentele negationiste si pune in pericol sanatatea cetatenilor. Indemnam toti actorii publici sa actioneze intr-un singur sens, acela de a sprijini personalul medical in misiunea sa, de a intreprinde demersuri administrative in sustinerea eforturilor de combatere a raspandirii noului coronavirus si de a contribui la respectarea masurilor de protectie sanitara”, mai scrie in raspunsul trimis primarului General.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.