Reguli noi pentru viza de flotant.

Viza de flotant se va acorda cu mai multe restrictii. Pentru obinerea vizei, persoana care o cere trebuie sa locuiasca cel putin 15 zile pe luna acolo.

In plus, solicitantul trebuie sa declare la Evidenta Populatiei motivul stabilirii resedintei, iar daca sunt mai multe cereri la aceeasi adresa, politia va face verificari la fata locului. Daca in urma verificarilorefectuate de catre politisti se constata ca persoana in cauza nu locuieste efectiv la adresa declarata, solicitarea de resedinta se respinge.

”In toate situatiile in care se inregistreaza cereri pentru stabilirea resedintei, solicitantul va declara pe propria raspundere ca locuieste mai mult de 15 zile la adresa la care are locuinta secundara. Declaratia va fi consemnata pe cerere, in fata functionarului de evidenta a persoanelor. Solicitantul va declara pe propria raspundere scopul/motivul stabilirii resedintei. Declaratia va fi consemnata pe cerere, in fata functionarului de evidenta a persoanelor.

In practica, la primirea cererilor pentru stabilirea resedintei, la nivelul serviciului public comunitar local de evidenta a persoanelor se vor efectua urmatoarele activitati:

1. Se va verifica in baza de date numarul mentiunilor de resedinta valabil inscrise la adresa respectiva;

2. Daca la adresa respectiva sunt inscrise cel putin 2 mentiuni de resedinta valabile se va proceda la informarea structurii locale a politiei nationale, in vederea efectuarii verificarilor in teren, din care sa rezulte daca solicitantii locuiesc efectiv la adresa declarata. In situatia in care, din verificarile efectuate de catre politisti rezulta faptul ca persoanele respective nu locuiesc efectiv la adresa declarata, cererile lor vor fi respinse”, a declarat purtatorul de cuvant al MAI, Monica Dajbog.

In plus, solicitantul va declara pe propria raspundere scopul/motivul stabilirii resedintei iar declaratia va fi consemnata pe cerere, in fata functionarului de evidenta a persoanelor.

Purtatoarea de cuvant a MAI explicat ca noile reguli au fost impuse in perspectiva alegerilor locale din 27 septembrie.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.