Lumea se va confrunta cu o catastrofa mai mare decat pandemia

Printul Charles, mostenitorul coroanei britanice, trage un semnal de alarma si chema guvernele la actiune prompta pentru a lupta impotriva schimbarilor climatice, al caror impact il “va eclipsa”, in opinia sa, pe cel al pandemiei de coronavirus.

“Fara o actiune rapida si imediata, la un nivel si un ritm fara precedent, vom rata fereastra de oportunitate” pentru a crea “un viitor mai durabil si mai ecologic”, a declarat printul intr-un mesaj inregistrat care a fost difuzat la deschiderea Saptamanii climei, luni, la New York.

“Altfel spus, pandemia mondiala este un avertisment pe care nu il putem ignora. Criza (mediului inconjurator) exista de mult prea multi ani – denuntata, denigrata si negata. Aceasta devine acum o catastrofa generala care va eclipsa impactul pandemiei de noul coronavirus”, a precizat mostenitorul coroanei britanice.

Printul Charles, in varsta de 71 de ani, care a fost testat pozitiv pentru coronavirus in martie, a cerut anterior membrilor Commonwealth-ului sa se reuneasca pentru a combate schimbarile climatice.

El a cerut, de asemenea, liderilor economici si politici sa adopte o remodelare radicala a economiilor si a pietelor pentru a aborda criza .

Printul s-a intalnit, de asemenea, cu activista adolescenta pentru clima, Greta Thunberg.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.