Vesti proaste. Anuntul a fost facut chiar de Orban: “Ne vom bate…”

Ludovic Orban, premierul Romaniei, a declarat ca nu sunt posibile cresteri de cheltuieli pentru majorarea pensiilor cu 40% si pentru stimulente de cate 500 de euro pentru profesori.

”Ne vom bate in plenul Camerelor reunite astfel incat sa retrimitem spre comisia de buget-finante raportul. Sunt convins ca printr-o mobilizare exemplara a celorlalte formatiuni politice, care au dat dovada de rationalitate si de legatura cu realitatea economica, vom reusi acest lucru”, a declarat Orban.

Premierul a spus ca in toata lumea sunt ecouri negative ale acelei „faimoase comisie de buget – finante” si ca avem deja un feed-back foarte ingrijorator in urma deciziei luate de PSD de majorare a pensiilor cu 40% si de acordare de stimulente de cate 500 de euro pentru profesori.

„Nu sunt posibile aceste cresteri de cheltuieli. PSD a generat cheltuieli de 6,5% din PIB suplimentare si, in acelasi timp, a modificat si plafonul maxim de indatorare raportat la PIB, de la 44% la 40%. Adica a generat cheltuieli suplimentare si a interzis posibilitatea obtinerii de finantari pentru sustinerea acestor cheltuieli. Adica a pus bazele unui faliment”, a mentionat Ludovic Orban

Premierul a mai in declaratia sa ca PNL nu poate accepta ca PSD „sa isi bata joc de tara si sa conduca Romania spre nicaieri”.

Autor