Alerta ANM: Vremea se schimba radical. Cod galben de vreme severa. Harta zonelor vizate

Alerta METEO: Administratia Nationala de Meteorologie a anuntat ca vremea se schimba radical. Din aceasta noapte, toamna isi intra in drepturi. Astfel, un val de aer rece va aduce scaderi ale temperaturii, iar vremea se raceste in zonele de est si sud-est ale Romaniei, acolo unde a fost emis un cod galben.

Codul galben va intra in vigoare in aceasta noapte, la ora 23.00 si vizeaza mai multe judete din zonele estice ale teritoriului. Este vorba despre un avertisment de intensificari ale vantului.

La mare, vantul va bate cu rafale puternice, asa ca cei care au plecat sa se distreze pe ultima suta de metri vor avea parte de o surpriza neplacuta.

Cod galben de vant puternic, 17 septembrie 2020

ATENTIONARE METEOROLOGICA

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 17 septembrie, ora 23:00 – 18 septembrie, ora 16:00;

Fenomene vizate: intensificari ale vantului;

Zone afectate: conform textului si hartii;

Legenda:

GALBEN
Fenomenele meteorologice prognozate (vant puternic, ploi abundente, descarcari electrice, grindina, ninsori abundente, viscol, temperaturi extreme, polei, ceata) vor fi temporar periculoase pentru anumite activitati, dar altfel sunt obisnuite pentru perioada respectiva sau zona specificata.

Citeste si articolul :   Ministrul de Interne, Marcel Vela: Un politist local care protejeaza un parc are salariul de 8-9.000 de lei, iar un politist din MAI care isi risca viata are jumatate

VERDE

Nu sunt prognozate fenomene meteorologice periculoase.

In cursul noptii de joi spre vineri (17/18 septembrie), in cea mai mare parte a Moldovei, apoi din orele diminetii de vineri (18 septembrie) si in Dobrogea si in jumatatea estica a Munteniei vor fi intensificari ale vantului cu viteze de 55…65 km/h si izolat in jur de 70 km/h, indeosebi pe litoral.

Nota: Intensificari ale vantului vor fi si in regiunile vestice si pe arii mai restranse in rest, in general, cu viteze de 45…55 km/h. Temperatura va scadea accentuat, iar la finalul saptamanii vremea va deveni racoroasa in timpul noptilor si diminetilor. In depresiunile intramontane izolat vor fi conditii de bruma.

In functie de evolutia si intensitatea fenomenelor meteorologice, Administratia Nationala de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizari de vreme severa imediata.

Autor