Respectatul virusolog chinez, Dr. Li-Meng Yan, sustine ca noul virus a fost creat de om

Un virusolog care a sustinut ca guvernul chinez a acoperit focarul de coronavirus spune ca va aduce dovezi stiintifice ca virusul a fost creat de om.

Respectatul virusolog chinez, dr. Li-Meng Yan, care s-a specializat in virologie si imunologie la Universitatea de Sanatate Publica din Hong Kong , a sustinut ca Beijingul stia despre coronavirus cu mult inainte de a incepe sa apara rapoartele.

Medicul a reusit sa fuga din Hong Kong, temandu-se ca viata ei este in pericol, si a aparut intr-un interviu acordat Loose Women dintr-o locatie secreta, dezvaluind ca guvernul chinez „a eliminat toate informatiile ei” din bazele de date guvernamentale.

Dr. Yan a sustinut ca rapoartele potrivit carora Covid-19 provine de pe o piata de cane din Wuhan sunt un „paravan de fum” si ca intentioneaza sa publice un raport despre care sustine ca are dovezi ca virusul este creat de om.

Publicitate

„Primul lucru este ca piata carnii din Wuhan este un paravan de fum si acest virus nu provine din natura”, a spus dr. Yan.

Cand a fost intrebat de unde provine virusul, omul de stiinta a raspuns: „Provine din laboratorul din Wuhan”, scrie DailyMail.

Citeste si articolul :   Doua saptamani carantina obligatorie pentru cei care se intorc din aceste tari. Lista oficiala

„Secventa genomului este ca o amprenta umana”, a spus ea. „Si pe baza acestui lucru puteti identifica aceste lucruri. Voi [folosi aceasta dovada] pentru a le spune oamenilor de ce a venit acest virus din laboratorul din China, de ce ei sunt cei care l-au creat.

„Oricine, chiar daca nu are cunostinte de biologie, va putea sa-l citeasca, sa il verifice, si sa-l identifice singur.

„Este esential sa intelegem, nu-l putem depasi, va pune viata in pericol pentru toata lumea.”

Ea a sustinut ca, inainte de a fugi din tara ei, informatiile ei au fost sterse din bazele de date guvernamentale iar colegilor ei li s-a spus „sa raspandeasca zvonuri false despre ea”.

„Mi-au sters toate informatiile si, de asemenea, le-au spus oamenilor sa raspandeasca zvonuri despre mine, ca sunt o mincinoasa, nu stiu nimic, doar ca am ucis un hamster in laborator. Vor incerca sa-mi controleze familia si prietenii si apoi brusc nu mai exist ”.

Virusologul a lucrat la o prestigioasa universitate din Hong Kong, unul dintre cele mai importante centre de cercetare a bolilor infectioase din lume si o parte cheie a retelei mondiale de epidemiologie a Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS).

Yan spune ca a fost unul dintre primii oameni de stiinta care au studiat coronavirusul care va deveni cunoscut sub numele de Covid-19 si sustine ca, la sfarsitul lunii decembrie 2019, a fost solicitata de conducatorul ei de la Universitate sa analizeze un grup ciudat de cazuri asemanatoare SARS. care izbucnise in China continentala.

Citeste si articolul :   Reguli noi incepand din 14 septembrie

Prin contactele sale medicale si stiintifice, ea sustine ca a dat peste o descoperire de proportii epice si sustine ca Beijingul a denaturat deliberat detalii despre originile virusului iar datele sale au fost ignorate.

Pe masura ce numarul mortilor a crescut, dr. Yan a simtit ca are datoria morala si stiintifica de a spune adevarul.

„Am fost medic si doctor, a spus Yan,„ lucrez cu o gramada de experti de top din lume si pentru ca aveam cele doua diplome din China continentala, am fost desemnata sa fac investigatia secreta despre o noua pneumonie in Wuhan.

„In timpul anchetei mele, ceea ce am gasit am raportat supraveghetorului meu, nu a existat niciun raspuns, pentru ca toata lumea era ingrijorata.

De la inceput, am decis sa transmit acest mesaj lumii pentru ca sunt medic si stiam ca daca nu spun adevarul, voi regreta in viitor.”

Comisia nationala chineza de sanatate a negat focarul declansat in laborator, spunand ca nu exista dovezi ca noul coronavirus a fost creat intr-un laborator.

Citeste si articolul :   O tara din Europa impune din nou restrictii pentru romani

Un purtator de cuvant a spus: „Faptul este ca nu exista nici o intarziere sau acoperire din partea guvernului chinez, acesta a raportat date despre virus si a transmis informatii cat mai curand posibil comunitatii internationale.

„De indata ce au fost identificate cazuri in orasul Wuhan, China a actionat imediat pentru a efectua investigatii pentru a opri raspandirea bolii”, spunea purtatorul de cuvant al Guvernului chinez.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.