Raed Arafat, anunt de ultima ora despre inceperea anului scolar

Seful DSU, Raed Arafat, a vorbit despre inceperea noului an scolar si despre obigativitatea elevilor de a purta masca.

Ce ii asteapta pe elevii care nu vor sa poarte masca la ore

“La inceput va fi greu sa impui regulile. Dar regulile trebuie impuse, nu neaparat cu pedepse. Regulile trebuie impuse cu fermitate si sa i se spuna elevului: «Nu vrei sa porti masca? Iesi din clasa! Asteapta afara, in hol! Cand porti masca te intorci, pentru ca altfel pui colegii in pericol». Va conta foarte mult ce au auzit copiii in casa in ultimele 6 luni. De la parintii lui. De la anturajul lui”, a declarat Raed Arafat la Digi24.

“Daca elevul a fost expus o negatiei si a auzit ca totul e o gluma, ca masca e o gluma si ca nu trebuie sa o porti, poate ca la inceput va fi mai greu la scoala, dar aici trebuie impuse niste reguli clare. Copiii trebuie sa simta ca la scoala trebuie respectate regulile.

“Nu vrei sa porti masca? Iesi din clasa! Asteapta afara, in hol!”

Eu cred ca din prima ora in care se intra in scoala trebuie prelucrate toate regulile cu copiii intr-un mod foarte deschis, clar si explicat. Si explicat si consecintele nerespectarii. Adica iesi din clasa daca nu respecti regulile, o sa anuntam parintii daca nu respecti. Pui in pericol ceilalti copii si familiile lor. Trebuie explicat deschis.

Si poate, mai ales pentru copiii mici, trebuie sa le fie explicate lucrurile intr-un mod care sa fie atractiv, nu intr-un mod care sa-i sperie”a mai spus seful DSU.

Scolile se redeschid pe data de 14 septembrie, iar anul scolar 2020-2021 va avea o durata de 34 de saptamani, fiind mai scurt cu o saptamana decat anul scolar 2019-2020. Cursurile se vor incheia pe 19 iunie 2021.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.