Avertizare METEO. Cod Galben si Cod portocaliu. ANM anunta zonele vizate

Avertizare METEO. ANM a emis noi coduri de canicula si discomfort termic.

AVERTIZARE METEOROLOGICA

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 28 – 31 iulie

Fenomene vizate: val de caldura, disconfort termic ridicat si canicula

Zone afectate:

In intervalul mentionat valul de caldura va persista in cea mai mare parte a tarii, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati. In regiunile vestice, sudice si local in restul teritoriului va fi canicula. Temperaturile maxime se vor situa, in general, intre 34 si 39 de grade, iar noaptea, local, temperaturile nu vor cobori sub 20 de grade.

COD PORTOCALIU

Fenomene vizate: val de caldura persistent si disconfort termic deosebit de accentuat

Interval de valabilitate: 29, 30, 31 iulie

Zone afectate: judetele Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Municipiul Bucuresti si in sudul judetului Caras – Severin

Pe parcursul zilelor de joi, vineri si sambata (29, 30 si 31 iulie) in judetele Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Municipiul Bucuresti si in sudul judetului Caras – Severin disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatura umezeala (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unitati. Temperaturile maxime se vor situa frecvent intre 38 si 40 de grade.
Nota: In zilele de 1 si 2 august valul de caldura va persista in regiunile sudice si sud-estice, unde disconfortul termic se va mentine deosebit de accentuat.

Citeste si articolul :   ULTIMA ORA: Testul clinic pentru evaluarea unui vaccin impotriva coronavirusului incepe astazi