Nelu Tataru, avertizeaza: “De la mijlocul lui octombrie ne putem gandi la o panta descendenta”

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a declarat ca, daca masurile pentru prevenirea raspandirii sunt respectate, Romania ar putea intra pe o panta descendenta a cazurilor de coronavirus de la mijlocul lunii octombrie.

„Este o luna de incercare, este o luna grea si daca noi, toti, vom fi parteneri pentru a respecta regulile, atunci cred ca la jumatatea lunii octombrie ne putem gandi la o panta descendenta. Pana atunci nu ne ramane decat sa gestionam cresterea care noi credem ca va fi mai mica in aceasta perioada. O crestere asumata odata cu deschiderea anului scolar si campania electorala”, a spus Tataru.

„Consiliile de Administratie ale scolilor propun Comitetelor Judetene pentru Situatii de Urgenta scenariul pe care il va urma acea clasa. Daca vor opta pentru scenariul 1, fata in fata, atunci trebuie sa existe acea distantare de un metru, trebuie sa existe masca si dezinfectant, trebuie sa existe acele circuite care se pot regasi si la intrarea in scoala, si pe holuri in pauze si in curtea interioara a scolii. Daca nu se poate asigura acea distantare de un metru, exista acele separatoare care trebuie puse intre cei doi copii”, a mentionat Nelu Tataru.

„In momentul in care avem intr-o clasa un copil cu infectie cu SARS-CoV-2, atunci acel copil merge catre unitatea spitaliceasca iar ceilalti sunt in carantina la domiciliu si clasa se inchide 14 zile. In conditiile in care avem trei copii in trei clase diferite, acestia merg catre unitatile medicale iar ceilalti merg in carantina la domiciliu pentru 14 zile si scoala se inchide”, a explicat ministrul Sanatatii.

 Nelu Tataru a spus ca au fost deja comandate trei milioane de doze pentru vaccinarea antigripala si vor incepe sa vina de la mijlocul lunii septembrie.

„Anul trecut am avut 1,5 milioane doze de vaccin iar in farmacii s-au vandut circa 500.000 doze de vaccin. Anul acesta avem trei milioane de doze si, in functie de necesitate, o sa mai achizitionam. Sper ca cei care pana acum erau reticenti sa apeleze la vaccinul antigripal. Suntem intr-o pandemie cu coronavirus, toti ne plangem ca nu avem un vaccin. Haideti atunci pentru ce avem vaccin sa il facem”, a declarat Tataru.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.