Avertisment de la OMS: „Aceasta nu va fi ultima pandemie”

Omenirea ar trebuie sa inceapa sa se pregateasca pentru o urmatoare pandemie, avertizeaza chiar directorul General al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus. Aceasta avertizare vine in conditiile in care actuala pandemie de coronavirus nici nu s-a incheiat.

Directorul general al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a cerut tuturor tarilor sa investeasca in sanatatea publica, scrie Reuters si Agerpres.

„Aceasta nu va fi ultima pandemie”, a mentionat Tedros Adhanom Ghebreyesus, in cadrul unei conferinte de presa la Geneva, potrivit surselor citate mai sus.

„Istoria ne invata ca focarele si pandemiile sunt un fapt al vietii. Insa cand va veni urmatoarea pandemie, lumea trebuie sa fie pregatita – mai pregatita decat a fost de data aceasta”, a adaugat directorul OMS.

Publicitate

Tedros Adhanom Ghebreyesus este directorul OMS din anul 2017. Anterior, el a activat in Guvernul Etiopiei ca Ministru al Sanatatii din 2005 pana in 2012 si ca Ministru al Afacerilor Externe din 2012 pana in 2016.

Citeste si articolul :   Autoritatile au anuntat ca este interzis orice fel de eveniment care reuneste mai mult de 100 de persoane intr-un spatiu inchis. Aici sunt incluse si slujbele din biserica. Reactia Bisericii Ortodoxe

Tedros s-a alaturat Ministerului Sanatatii in 1986, dupa ce a absolvit Universitatea din Asmara. Este cercetator in malarie recunoscut la nivel international. Ca Ministru al Sanatatii, Tedros a primit laude pentru un numar mare de reforme inovatoare la nivelul Sistemului Sanatatii.

El a imbunatatit substantial accesul la serviciile de sanatate si rezultatele acestora. In iulie 2009, a fost ales Presedintele Consiliului de Administratie al Fondului Global pentru combaterea SIDA, Tuberculozei si Malariei pentru un mandat de doi ani.

Tedros a fost ales ca Director-General al Organizatiei Mondiale a Sanatatii de catre Adunarea Mondiala a Sanatatii pe 23 mai 2017 pentru un mandat de cinci ani incepand cu 1 iulie 2017.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.