Oficial! Data la care incepe scoala in Romania

Ludovic Orban a facut anuntul oficial. Data la care va incepe anul scolar nu este 1 octombrie.

Premierul Romaniei a anuntat ca anul scolar 2020-2021 va incepe pe 14 septembrie, nu pe 1 octombrie, asa cum s-a vehiculat.

Chiar premierul Orban afirmase, in cursul zilei de vineri, ca exista punte de vedere exprimate de medici si specialisti ca anul scolar sa inceapa in data de 14 septembrie online, iar fizic de la 1 octombrie.

Cand incepe scoala in Romania.

”De unde ati scos acest scenariu? Se transforma in stire ceva care nu e o stire? Mi se pare ciudat. Am spus ca au fost puncte de vedere exprimate de medici epidemiologi, ca urmare a anchetelor epidemiologice, care au constatat ca multi dintre cei infectati se intorceau din sejururi.

Publicitate

Publicitate

Si ca sunt puncte de vedere legate de faptul ca ar trebui consumata boala intr-o perioada”, a declarat, sambata, Orban.

Orban: Nu au fost discutii oficiale legate de acest aspect

Vineri, Orban spusese ca scolile ar putea incepe cu prezenta fizica doar de la inceputul lui octombrie.

Citeste si articolul :   Ce amenda a primit Orban dupa fotografia in care nu purta masca de protectie si fuma

”Au fost discutii pe aceasta tema (ca scolile sa inceapa fizic de la 1 octombrie, iar in intervalul 14-30 septembrie cursurile sa fie online – n.r.).

Exista puncte de vedere exprimate de specialisti, in special medici, care spun ca atat profesorii, cat si copiii, intr-un procent foarte mare, revin din concedii, ca o mare parte dintre cei infectati au spus ca vin din concediu”, declarase Ludovic Orban.

”Dar nu s-a luat nicio decizie, am spus. Nu s-a discutat oficial la nivelul guvernului, asteptam punctul de vedere al grupurilor organizate ale medicilor specialisti in domeniu si in functie de asta vom anunta, daca e ceva de anuntat. Oricum, scoala incepe pe 14 septembrie, asta am anuntat”, a punctat, sambata, Orban.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.