Ce amenda a primit Orban dupa fotografia in care nu purta masca de protectie si fuma

Orban amendat. Ludovic Orban, Prim-ministrul Romaniei, a achitat astazi, 30 mai, prin intermediul platformei www.ghiseul.ro, doua amenzi in valoare cumulata de 3000 de lei, pentru fumat si nepurtarea mastii in spatii inchise.

Amenda vine dupa ce in spatiul public a aparut o fotografie in care reprezentantii Guvernului Orban beau si fumeaza in spatiu inchis. Amintim ca nu aveau nici masti.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, aceasta este cuantumul maxim prevazut de lege pentru cele doua fapte contraventionale.

”Premierul considera ca regulile trebuie respectate in aceeasi masura de catre orice cetatean, indiferent de pozitia pe care o ocupa, iar in cazul in care acestea sunt incalcate trebuie aplicate sanctiunile stabilite de lege, fara a face distinctie.” – se arata in comunicatul transmis.

In acest timp, reprezentantii Guvernului nu dau detalii si despre procedura care a stat la baza acestei amenzi: mai exact, in ce baza a platit Orban aceste amenzi si cine a intocmit procesul verbal de contraventie.

Citeste si articolul :   O noua amenda pentru romani! Ce vei pati daca nu mergi la vot

Potrivit surselor care au declarat pentru Stirile ProTv,  fotografia a fost facuta la aniversarea lui Ludovic Orban, pe data de 25 mai.

In fotografie apar premierul Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan, ministrul economiei, Virgil Popescu, ministrul Transporturilor, Lucian Bode si ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

Reprezentantii guvernului nu au respectat niciun fel de distantare sociala si nu au purtat nici masti.

Autor