Veste excelenta pentru romani. Nelu Tataru a facut anuntul

Nelu Tataru, ministrul Sanatatii,  a spus ca in momentul de fata pandemia poate fi controlata, iar toate spitalele suport-covid vor putea sa-si reia activitatea normala odata cu reducerea numarului de persoane bolnave si dupa ce se va face o analiza realizata de DSP.

“Pandemia este controlabila in acest moment, dar printr-o colaborare a noastra cu populatia. Noi avem instrumentele, avem normele, dar populatia trebuie sa respecte aceste norme. Am trecut de varf, suntem pe panta descendenta (…), avem o crestere mica sau nesemnificativa de la o zi la alta sau alternand, mergand totusi pe o scadere progresiva a acestui numar de cazuri. In acest moment avem sub 5.000 de cazuri active din cele circa 18.600. Urmarind evolutia de pana acum, spiritul civic, normele de aplicare, hotararile CNSU, mergem spre o evolutie favorabila. Deocamdata suntem pe o pata descedenta, chiar daca alterneaza cu o zi sau doua in care avem o crestere fata de ziua precedenta, nu suntem intr-o situatie care sa ne ingrijoreze”, a spus ministrul Sanatatii.

Citeste si articolul :   Veste proasta, din pacate. Romania a inregistrat un nou record. Anuntul oficial al autoritatilor.

Conform ministrului Sanatatii, in lunile iulie-august viata ar putea reveni la o “cvasinormalitate”, urmand sa se faca pregatirile ”in eventualitatea unui al doilea val si la amploarea acestuia”.

Publicitate

“Pentru o eventuala faza doi, raman aceleasi spitale de faza 1, faza 2, de boli infectioase si pneumologie, raman spitalele-suport in rezerva si raman spitalele de faza 3, care sunt cele judetene si care sunt cele mai complexe, cele mai dotate pentru patologia non-covid. Mentionez ca si cele care sunt suport-covid in acest moment, odata cu refacerea circuitelor, scaderea numarului de pacienti sau ajungerea catre zero, ele pot fi reasezate spre o patologie non-covid. Vom lua decizii particulare pentru fiecare spital in parte. Am avut sesizari si am avut si cereri si deja am indicat refacerea circuitelor si indreptarea spre patologie non-covid”, a declarat Tataru.

Publicitate

Acesta a mai specificat ca a cerut tuturor institutiilor DSP sa faca o evaluare la sange pentru fiecare spital care este suport in momentul actual cu privire la posibilitatea ca pacientii covid sa fie pusi intr-un pavilion separat si sa fie redate activitatii normale acele unitati medicale.

Citeste si articolul :   Bilant coronavirus: 8.861 cazuri noi si 43 de decese.Cluj, in scenariu rosu cu incidenta 4,04 la mie

Nelu Tataru a mai declarat ca a cerut o evaluare si in cazul cercetarilor efectuate cu privire la un vaccin romanesc anti-COVID la Centrul Oncogen din cadrul Spitalului Judetean Timisoara.

Rezultatele acestor cercetari vor fi preluate pentru studii pe soareci la Institutul National de Cercetare ‘Cantacuzino’, a mai spus ministrul.

“Am cerut managerului de acolo o evaluare, Oncogen fiind un compartiment din cadrul Spitalului Judetean Timisoara. Sunt niste studii, fara a fi in acest moment niste studii stiintifice… Tocmai pentru a folosi acele rezultate, ieri s-a incheiat un proiect european cu Institutul de Cercetare ‘Cantacuzino’ si vor fi preluate pentru studii pe soareci. Vedem in continuare cum se va desfasura acest studiu si ce rezultate vom avea”, a declarat Tataru.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.

Comentariile sunt închise.