O bunicuta de 73 de ani a invins noul virus dupa 5 luni

Marie Jean-Pierre a fost intampinata inapoi acasa la Brooklyn, New York, sambata, 29 august, dupa ce a petrecut cinci luni in spital vindecandu-se de Covid-19.

Fiica sa, Marie Delus, a dus-o la urgenta in New York in luna martie. Iar dupa mai bine de 5 luni, bunicuta a fost eliberata din spital.

Batranica in varsta de 73 de ani s-a recuperat dupa infectia cu noul coronavirus dupa ce a petrecut cinci luni in spital, intubata si ventialta artificial, relateaza CNN.

Jean-Pierre, Delus si alti membri ai familiei calatorisera in Spania la inceputul lunii martie, intorcandu-se pe 11 martie. Mai multi oameni care au plecat in calatorie s-au imbolnavit.

Publicitate

Publicitate

Marie Jean-Pierre, in varsta de 73 de ani, a fost internata la centrul medical Maimonides din Brooklyn, in data de 21 martie, cu febra si dificultati de respiratie. Dupa ce testul pentru coronavirus a iesit pozitiv, ea a fost intubata si i s-a pus un ventilator, conform fiice ei. La un moment dat, femeii i s-a facut traheotomie pentru a o ajuta sa respire.

Citeste si articolul :   Medic roman, despre pierderea mirosului: Cand este simptom de coronavirus si cand de o simpla viroza

Jean-Pierre a imigrat din Haiti ca adolescenta in 1964, a declarat pentru CNN. Ea are sase copii, 11 nepoti si noua stra-nepoti si a devenit cetatean in 2018, votand la primele sale alegeri din acel an.

Ea isi aduce aminte putine lucruri din primele trei luni in spital, perioada in care starea ei a fost grava. A fost transferata la un centru de reabilitare unde a trebuit sa invete din nou sa vorbeasca si sa mearga si nu si-a putut vedea familia decat din spatele unui geam.

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.