Lista actualizata a tarilor cu risc epidemiologic ridicat

Lista tarilor si zonelor cu risc epidemiologic ridicat a fost acctualizata de catre Comitetul National pentru Situatii de Urgenta.

Hotararea prevede urmatoarele prevederi:

– redeschiderea incepand cu data de 1 septembrie 2020 a restaurantelor si cafenelelor in interiorul cladirilor, inclusiv in cazul unitatilor de cazare, in judetele unde incidenta cumulata a cazurilor in ultimele 14 zile este mai mica sau egala de 1,5/1.000 de locuitori;

– limitarea la nivel national a programului de functionare a teraselor intre orele 06.00-24.00;

Publicitate

– cresterea numarului de persoane care pot participa la evenimente private la 50 in spatiu inchis, respectiv 100 in spatiu deschis;

– actualizarea listei tarilor si zonelor cu risc epidemiologic ridicat.

Lista acctualizata a tarilor si zonelor cu risc epidemiologic ridicat:

Publicitate

CNSU a introdus pe lista zonelor galbene 43 de tari, printre care si Statele Unite, Republica Moldova si Spania (doar anumite zone).

La sosirea din aceste tari si zone, cetatenii au obligatia sa se izoleze la domiciliu timp de 14 zile.

Citeste si articolul :   Alerta! Ordinul a fost emis. Inca doua localitati intra in carantina din aceasta seara.

Lista tarilor din „zona galbena” este urmatoarea: Aruba, Sint Maarten, Insulele Turks si Caicos, Insulele Virgine ale Statelor Unite, Peru, Maldive, Bahrain, Columbia, Panama, Brazilia, Puerto Rico, Guam, Israel, Bahamas, Argentina, Kuweit, Suriname, Costa Rica, Statele Unite ale Americii, Insulele Feroe, Bolivia, Spania (regiunile: Aragon, Cataluna, Navarra, Comunidad de Madrid, Insulele Baleare, Tara Bascilor, Cantabria, Castilla La Mancha, Castilla y León, La Rioja), Republica Moldova, Qatar, Irak, Belize, Kosovo, Chile, Palestina, Malta, Capul Verde, Andorra, Muntenegru, Namibia, Bosnia si Hertegovina, Republica Dominicana, Luxembourg, Gibraltar, Paraguay.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.