Surse: Cei doi fratiori au decedat din cauza unei greseli facute de mama lor: au inhalat vapori de otrava de soareci

Tragedia familiei din Iasi a facut o tara intreaga sa planga. Din primele declaratii ale mamei celor doi fratiori, acestia ar fi mancat struguri din curtea casei. Ulterior s-a aflat ca femeia pusese cateva pastile de otrava pentru soareci, in camera unde dormeau.

Surse din cadrul anchetei au declarat ca micutii si-au gasit sfarsitul dupa ce au inhalat o noapte otrava pentru sobolani si soareci, scrie Ziarul de Iasi.

“In acest caz a fost o intoxicatie cu vapori de origine raticida. Cu alte cuvinte, otrava de soareci si sobolani. Mama celor doi copii a pus in camera cateva pasile cu otrava, iar in cursul noptii copiii au inhalat vapori de la acestea. In acest caz a fost deschis un dosar pentru infractiunea de ucidere din culpa”, au declarat surse din cadrul anchetei desfasurate de catre Politia Iasi.

Mama copiilor a sunat la 112 dupa ce starea micutilor s-a degradat brusc. Unul dintre fratioro s-a stins a casa iar celalalt la Spitalul „Sf. Maria” din Iasi. Medicii au depus eforturi chiar supraomenesti, dar totul a fost in zadar.

Articolul continuă după reclame

Cei doi copii locuiau impreuna cu mama lor in timp ce tatal lucra in strainatate, in Italia.

Familia indoliata locuieste aproape de centrul localitatii Coarnele Caprei, iar vecinii familiei indoliate au spus jurnalistilor ca nu ii cunosteau foarte bine. “Au venit in sat prin primavara, din strainatate. Nu am vorbit foarte mult cu ei. Noi am auzit ca au cumparat struguri, iar acestia erau dati cu insecticide.

Asteptam si noi sa vedem ce spun rezultatele autopsiei”, a declarat un vecin de pe strada pe care locuieste familia Bughius.

Un alt vecin a spus ca familia s-a mutat de curand si era mai discreta. “Am o fata care a invatat cu mama copiilor, cand erau elevi. Au stat mult timp in strainatate, stiu pe cei doi copii. Doamne fereste de asa ceva, nu cred ca de la insecticide au murit. Au inghitit altceva, probabil”, a declarat o femeie care locuieste pe aceeasi strada.

Citeste si articolul :   Tarom, anunt de ultim moment. Zboruri directe Iasi-Constanta, din 24 iulie. Cat costa biletele

Si alti experti au exclus varianta ca micutii sa-si fi gasit sfarsitul de la pesticidele date pe vita de vie.

„Insecticidele pot fi toxice, daca stropesti azi si mananci maine, poti avea reactii adverse, dar nu sa mori. E dubioasa situatia celor doi copii. Pentru a se ajunge la deces ar trebui sa fie otrava. Poate s-au folosit substante pentru eliminarea gandacului de Colorado, care sunt mai periculoase, s-au s-a dat cu o substanta de care a auzit de la cineva, dupa ureche”, a declarat expertul Ilie Ciomaga.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.