Nelu Tataru a dat cea mai buna veste! Ar putea insemna sfarsitul epidemiei de coronavirus in Romania

Nelu Tataru, ministrul Sanatatii, a facut anuntul la Iasi. Oficialul spune ca a solicitat Uniunii Europeane zece milioane de flacoane de vaccin pentru COVID-19, in momentul in care va fi atestat.

“Am facut o solicitare de 10 milioane. Am vrut sa asiguram macar pentru 50% din populatie. Sa vedem cat vom primi de la nivelul Uniunii Europene din aceasta cantitate ceruta”, a spus Nelu Tataru in cadrul conferintei de presa.

Ministrul a mentionat ca prima data vor fi vaccinati cei care fac parte din categoriile cele mai expuse.

“Acei lucratori care sunt personal medical, cei cu varste extreme (copii si batrani – n.r), cei care au comorbiditati trebuie sa beneficieze de acest vaccin”, a specificat Nelu Tataru.

Publicitate

Ministrul a mai spus ca spera ca in urmatoarea perioada sa se stabilizeze numarul de infectari cu noul virus.

“Speram ca in urmatoarea saptamana sa putem asista la o stabilizare a numarului de cazuri si sa ne indreptam spre un parcurs descendent, dar depinde doar de noi toti sa putem ajunge la acest nivel”, a mai spus ministrul Sanatatii, la Iasi.

Citeste si articolul :   Vestea care schimba totul! Bill Gates a facut anuntul. Cand se termina pandemia de Covid-19

Romania a ajuns la peste 60.000 de cazuri de infectari cu noul coronavirus. Ministrul Sanatatii face apel la populatie sa respecte masurile de protectie impotriva raspandirii coronavirusului.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.