Nelu Tataru, anunt de ultim moment: Cand revin romanii la o viata “cvasi-normala”

Nelu Tataru, anunt de ultim moment. Ministru Sanatatii a anuntat ca si romanii vor putea reveni la o viata ”cvasi-normala” spre finalul lunii iulie si inceputul lunii august. De o importanta majora ramane pastrarea distantei sociale.

UPDATE: Ministrul Sanatatii anunta testarea nationala anti-coronavirus.

“Am anuntat ca in aceasta vara vom avea un studiu de seroprevalenta. Acest studiu se va desfasura in lunile iunie-iulie si cred ca si august, in care la nivelul fiecarei regiuni de dezvoltare, fiecarui judet din aceasta regiune, pe noua grupe de varsta, in care vom vedea exact cam cat din populatia Romaniei, cat din populatia judetului, din grupa de varsta s-a imunizat, iar in functie de acest rezultat putem previziona pe viitor si o reaparitie a unui episod si amploarea acestuia.

Cate persoane vor fi testate si cand va incepe testarea

“Difera foarte mult de la un judet la altul, avand in vedere ca avem judete cu 43.000 de locuitori, cu 93.000 de locuitori, in general am plecat ca studiu – 29.019 pacienti, dupa 1 iunie va incepe”, a mai spus ministrul Sanatatii.

Citeste si articolul :   Ministrul Sanatatii spulbera tot ce s-a spus despre spirtul medicinal

Urmeaza al doilea set de relaxari

”Suntem intr-un moment in care, daca pastram acelasi trend, ne putem gandi de la 1 iunie la un al doilea set de relaxari. Avem cam o saptamana de cand suntem pe acea panta descendenta. (…) In urmatoarea perioada ne gandim ca acele spitale suport care nu mai au cazuri sa le redam patologiei non-Covid”, a spus Nelu Tataru, la B1 TV.

Nelu Tataru a spus ca masurile de relaxare luate pana acum de catre autoritatile romane ”au putut fi usor controlabile”.

”Asta nu inseamna ca am terminat cu precautia, precautia trebuie sa ramana”, a mai declarat ministrul, care a anuntat totodata si deschiderea teraselor din data de 1 iunie.

Romanii vor putea de ”o viata cvasi-normala” la sfarsitul lunii iulie – inceputul lunii august.

Cand se deschid terasele si in ce conditii

Nelu Tataru a precizat ca terasele se vor deschide din data de 1 iunie cu pastrarea unei distante fizice de siguranta, iar clientii vor avea acces pe baza de rezervare.

Citeste si articolul :   S-a hotarat: Ce se intampla cu procuroarea care a luat cu mascaţii o fetiţă de 8 ani din Baia de Aramă, din curtea casei

Ministrul Sanatatii  recomanda administratorilor teraselor sa asigure dezinfectia dupa fiecare client.

”Organele de control, vor fi acolo fiindca ne asteptam ca la o masura de relaxare cum ar fi deschiderea teraselor ca avem si un impact asupra numarului de cazuri”, a mai spus Tataru.

Nelu Tataru a vorbit despre deschidera plajelor la data de 15 iunie, ”daca lucrurile merg normal”.

”Fiecare relaxare implica un risc de transmitere comunitara, noi trebuie sa fim pregatiti pentru a gestiona”, a explicat ministrul.