Tratamentul la care apeleaza des bancherii, avocatii, corporatistii si medicii

Bancherii, avocatii, corporatistii sau medicii apeleaza des la tratamentul de ozonoterapie, o sedinta costand intre 200 si 300 de lei. Tratamentul este interzis sportivilor de performanta.

Ne putem simti mai bine daca avem sangele oxigenat corespunzator. Stresul excesiv, profesia si varsta sunt factori care afecteaza nivelul de oxigen din sange. De aceea, bancherii, avocatii, corporatistii si medicii apeleaza des la acest tip de tratament.

Costurile unei sedinte variaza intre 200 si 300 de lei, iar efectele se vad printr-un boost de energie si recuperarea rapida a organismului.

„Aceasta procedura se numeste autohemoterapie majora cu ozon, este o metoda de administrare sistemica a ozonului. Se recolteaza 100 mililitri -150 mililitri de sange in acest recipient steril, este un recipient care nu are compenente din cauciuc, doar din silicon, pentru ca ozonul este un oxidant si ar oxida latexul. Practic noi reusim sa facem un by-pass al plamanilor. Ozonul se produce aici in cabinet, din oxigen medical de puritate 99.9 la suta. Cantitatea de ozon si concentratia se stabilesc in functie de nevoile pacientului. Ozonoterapia a putut fi clasificata ca evidence-based medicine, pentru ca a indeplinit criteriile de numar de pacienti tratati, efecte adverse observate, lipsa lor”, a declarat Razvan Vintilescu, medic specializat in terapia cu ozon.

Publicitate

In cazul sportivilor de performanta, desi ozonul in sine nu este o substanta interzisa, metoda de administrare a ozonului prin sange este considerata dopaj.

Alex Codita are 24 de ani si este un fost luptator profesionist. A facut autohemoterapie cu ozon ca sa scape de durerile lombare, imediat dupa ce s-a retras din activitate.

„Am luat contact cu aceasta terapie care, din punctul meu de vedere, este una foarte buna. Pe mine chiar m-a ajutat. Aveam o tensiune continua, efectiv nu stiam ce sa mai fac. Intreaga procedura, nu stiu, cred ca a durat in jur de 20-30 de minute. Doar am fost acolo, m-au injectat, m-au alea si am plecat pe picioarele mele”, a declarat Alex Codita, fost luptator.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.