Veste proasta pentru pensionari. Cand si cum se maresc pensiile

Pensiile se vor majora in etape. Potrivit legii pensionarii trebuiau sa beneficieze de o crestere de 40%, dar isi vor primi banii etapizat. Astfel, in acest an, punctul de pensie va creste cu 15%, iar diferenta, in urmatorii doi ani.

Veste proasta pentru pensionari

Potrivit unor surse , majorarea punctului de pensie cu 40% va fi facuta in etape, pana in anul 2022.

In acest context, punctul de pensie se va majora cu maximum 15%, ioar restul majorarii, pana la 40%, sa fie acordata in anii 2021 si 2022.

Este si o veste buna

Guvernul vrea sa majoreze si pensia minima cu acelasi procent cu care va majora si punctul de pensie in acest an.

Publicitate

Sunt peste patru milioane de pensionari ale caror pensii depind de majorarea punctului de pensie si mai sunt peste un milion de pensionari care iau pensia minima.

Cum doreste guvernul sa creasca punctul de pensie

Varianta 1

Citeste si articolul :   Veste proasta pentru pensionari. Ce se intampla cu punctul de pensie

15% – 1 septembrie 2020
15% – 2021
10% – 2022

Varianta 2

14% de la 1 septembrie

Pensia minima va putea creste de la 1 septembrie cu cat se va mari punctul de pensie
– pensia minima acum: 704 lei/luna

– pensia minima dupa majorare: 810 lei/luna

Ce spunea ministrul Finantelor

Florin Citu, ministrul de Finante a anuntat ca pensiile se vor majora cu 40%, asa cum cere legea, insa esalonat.

Ministrul a mai spus ca procentul de majorare a pensiilor va fi stabilit de Executiv si va fi strict o decizie politica.

Citu a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook

“Desi trecem prin cea mai mare criza economica vom creste si pensiile. In acest an, obiectivul nostru este ca pensionarii sa primeasca in plus lunar, prin cresterea punctului de pensie, cea mai mare suma pe care au primit-o vreodata”, a scris Florin Citu, pe Facebook.

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.