Orban, anunt de ultima ora: Noi masuri obligatorii pentru romani?

Din cauza cresterii numarului de cazuri de infectare cu noul virus, autoritatile anunta noi masuri restrictive. Ludovic Orban, veste proasta pentru romani.

Premieru a vorbit despre obligativitatea de a purta masca de protectie inclusiv in aer liber.

Este vorba cel putin despre spatiile in care este foarte aglomerat, cum ar fi, de exemplu, pietele si unde factorii de decizie ar dori ca oamenii sa umble cu masca pe fata.

””Am primit informatii de la specialisti care arata ca exista si in aer liber spatii unde se creeaza o mare aglomeratie: in piete, pe faleza etc. Analizam acest aspect si s-ar putea impune obligativitatea purtarii mastii si in anumite spatii deschise. Vrem sa luam masuri punctuale pentru a reduce riscul de raspandire””, a spus Ludovic Orban.

Guvernul tinde sa impuna aceasta restrictie in cursul acestei saptamani.

Romanii nu mai respecta masurile preventive

Numarul tot mai mare de cazuri din Romania aduce ingrijorare mare in randul medicilor si al autoritatilor. Tot mai multi oameni tind sa nu mai respecte nimic.

Citeste si articolul :   Vorbirea poate raspandi coronavirusul mai mult ca tusea, studiu

Situatia de pe litoral este maxim de ingrijoratoare.

”Eu le-am spus colegilor mei, ce se intampla pe litoral este incredibil. In mai multe cazuri ar trebui retrase autorizatiile de functionare. Nu e posibil sa fie nevoie sa mergi cu jandarmii peste ei ca sa inteleaga”, a declarat in weekend europarlamentarul liberal Rares Bogdan.

Autor