Doliu in lumea muzicii romanesti. S-a stins dupa 3 saptamani de lupta cu virusul

Doliu in lumea muzicii romanesti. Dirijorul Camil Marinescu a decedat luni, la varsta de 55 de ani, dupa ce a fost diagnosticat cu noul virus.

Decesul a fost anuntat chiar de fratele sau, pe pagina de Facebook

″Din pacate, dupa o lupta de trei saptamani cu virusul COVID-19, iubitul meu frate ne-a parasit astazi, la ora 6 a.m. (…) Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!″⁣, a transmis acesta.

Si Filarmonica “George Enescu” a postat un mesaj pe Facebook

“Filarmonica “George Enescu” anunta cu profund regret disparitia prematura a maestrului Camil Marinescu (1964-2020), dirijor principal al Filarmonicii intre anii 2012-2019. Artistul a studiat la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, la clasa de fagot. La dirijat a fost discipol al maestrilor Constantin Bugeanu, Cristian Mandeal, Mihai Brediceanu si Pierre Dervaux.

A predat fagotul la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti si, timp de 10 ani, a detinut postul de dirijor rezident la Opera Nationala din Bucuresti. Din 2003, pentru trei stagiuni, a fost dirijor permanent invitat al Berliner Sinfonie Orchester, Germania.

Citeste si articolul :   Un preot din Satu Mare, decedat din cauza noului virus, inmormantat de familia gresita. Cum s-a ajuns la asa ceva

Incepand cu 2002, Camil Marinescu a fost rezident in Japonia, activitatea sa internationala bucurandu-se de succes in numeroase turnee in SUA, Canada, Franta, Austria, Spania, Italia, Mexic, Elvetia, Rusia, Australia, China, Marea Britanie, Israel. Dirijand atat repertoriul de teatru liric, cat si repertoriul simfonic, a fost invitat sa conduca Minneapolis Opera House din Minnesota (SUA), orchestra OSM din Montreal, Westdeutscher Rundfunk – Köln, Komische Oper din Berlin, Mitteldeutscher Rundfunk din Leipzig.

Cu unele dintre aceste ansambluri a realizat inregistrari de referinta: opere simfonice complete de George Enescu, lucrari de Janacek, Stravinski, Bruckner, Mozart, Schubert, Beethoven, Debussy, Richard Strauss si Ravel. In Japonia a fost prezent pe scene din Tokio, Kyoto si Osaka.

Cu o mare diversitate in abordarea repertoriului – de la Gesualdo da Venosa la opere de Puccini si Richard Strauss, la muzica simfonica contemporana si muzica de film si de jazz – dirijorul include in concertele sale muzica romanesca, contribuind la cunoasterea muzicii noastre pretutindeni in lume.

Citeste si articolul :   Mii de romani la moaste, in pandemie: "E fiecare pentru el, stiti cum e..."

Camil Marinescu a desfasurat si o activitate pedagogica sustinuta, ce include cursuri de dirijat la Universitatea din Osaka si cursuri de estetica si filozofie a culturii la Universitatea din Kyoto. De asemenea, a conferentiat pe teme de analiza muzicala si interpretare la universitati din Franta, Spania, Portugalia, Germania si SUA. Dumnezeu sa-l odihneasca!” scrie in mesajul postat pe Facebook.

Autor