Ministrul Educatiei, anunt de ultim moment: Incepe anul scolar pe 15 septembrie?

Ministrul Educatiei, Monica Anisie, a facut un nou anunt despre inceperea noului an scolar. Din cauza cresterii numarului de cazuri de infectari cu noul virus, inceperea anului scolar da multe batai de cap.

Monica Anisie, anunt despre noul an scolar. Ce se va intampla din toamna.

Anul scolar 2020 – 2021 ar trebui sa inceapa in luna septembrie. Autoritatile spun ca in prezent nu exista motive intemeiate pentru a amana data inceperii noului an scolar. Totodata, ministrul Educatiei a mentionat ca sunt avute in vedere mai multe scenarii.

Ministrul Educatiei a declarat ca sunt 3 scenarii, acestea urmeaza sa fie aplicate in functie de modul in care va evolua criza de coronavirus in Romania.

“In spatiul public au fost mentionate aceste scenarii. Avem in vedere sa reluam cursurile in mod clasic insa cu respectarea stricta a unor masuri. Exista un alt scenariu, hibrid, cand unii vor fi in sala de clasa si ceilalti de acasa, urmand sa faca o rotatie in saptamanile urmatoare si in ultimul scenariu am prevazut situatia in care sa invatam online, dar numai in cazul in care situatia epidemiologica o va impune. Nu stim cand ne putem pronunta pe aceste scenarii, dar trebuie sa facem acest lucru cat mai repede pentru a se putea pregati si autoritatile locale. Cu siguranta fiecare copil trebuie sa aiba dreptul la educatie. Copilul trebuie sa invete in orice situatie fie in spatiul scolii, fie de acasa. (…) Atunci cand vor reveni la scoala trebuie sa se simta toti in siguranta.”, a spus ministrul Educatiei, Monica Anisie.

Autor