Cum se incheie anul scolar si cum se dau examenele. Anuntul oficial

Evaluarea Nationala va incepe din 15 iunie, Bacalaureatul in 22 iunie, iar elevii din anii terminali merg la scoala in grupuri de maxim 10 persoane, pentru pregatirea examenelor nationale. Celorlalti li se vor incheia mediile cu doua note si nu se vor da teze, a spus ministrul Monica Anisie.

Monica Anisie, ministrul Ediucatiei, a transmis, luni, ca profesorii vor incheia mediile cu doua note si nu vor mai da teze pentru elevii care nu sunt in ani terminali. Materia pierduta se va reface anul viitor.

„Cursurile realizate in unitatile de invatamant raman suspendate. Continua invatarea asistata de tehnologie. Pana pe 12 iunie se vor incheia cursurile anului scolar. Pentru elevii care nu au acces la tehnologie, unitatile de invatamant vor oferi sprijin. (…)Se recupereaza materia neparcursa in aceasta perioada. Mentionez ca mediile vor fi incheiate cu minimum 2 calificative sau note. Nu se vor mai sustine teze”, a spus ministrul Educatiei.

Pentru situatiile exceptionale, ministerul Monica Anisie a spus ca Ministerul va comunica modalitatile de incheiere a situatiei scolare.

Citeste si articolul :   Romania, lovita de frig si ninsori. ANM a emis cod galben. Judetele afectate

In ceea ce priveste reluarea activitatilor pentru elevii din clasele a opta, a XII-a si a XII-a, ministrul a spus ca ei pot reveni in scoli in data de 2 iunie doar pentru doua saptamani.

„Se vor realiza in aceasta perioada numai activitati de pregatire si consiliere pentru examenele nationale. Pentru elevii care au probleme de sanatate sau au in familie persoane cu risc de imbolnavire, prezenta la scoala va fi optionala doar cu aprobarea parintilor. In aceasta situatie, pregatirea elevilor se va realiza in sistem online”, a afirmat ministrul.

Referitor la examenele nationale, Bacalaureat si Evaluarea Nationala, acestea se vor sustine in conformitate cu noua programa transmisa de Ministerul Educatiei.

„Practic, Evaluarea Nationala se va sustine incepand cu data de 15 iunie. Iar examenul de Bacalaureat, noutatea va fi ca va incepe cu probele scrise in data de 22 iunie si va continua cu probele pentru competente. Calendarul va fi comunicat ulterior”, a mai spus Anisie.

Citeste si articolul :   Raed Arafat a facut anuntul: Adio relaxare! Lista rosie facuta de OMS

Autor