Romanii ar putea primi interdictie si in Italia: “Nu a iesit nimeni in strada ca nu vrea sa poarte masca”

Situatia din tara noastra se agraveaza pe zi ce trece. Cetatenii romani ar putea primi interdictie de a intra in Italia. De exemplu, Italia a raportat ieri 230 de cazuri noi, in timp ce Romania a confirmat 799 de noi cazuri de coronavirus.

Ministerul Sanatatii din Italia are in vizor Romania, Croatia, Bulgaria si Serbia.

Publicatia La Repubblica scrie ca este posibil ca aceste tari sa fie  puse pe lista neagra, pe care se afla in prezent 13 state cu interdictia de a intra in Peninsula.

Cristian Sardaru, asistent medical in Lombardia, a spus la Digi24 cum a fost posibil sa reduca atat de mult numarul cazurilor de infectare cu noul virus.

Publicitate

Asistentul medical spune ca cel mai mult a contat faptul ca toata lumea, cu mici exceptii, a respectat distantarea sociala.

Publicitate

In Romania s-a gresit foarte mult de la comunicare la tragere de timp, a mai spus Sardaru.

“Eu sunt unul dintre pacienti, autoritatile au luat cele mai bune masuri, chiar daca au avut cea mai grava problema. In martie – aprilie, toate terapiile intensive erau pline. Din punct de vedere al autoritatilor au gestionat bine problema. Nu s-a pus problema, desi au fost cateva voci, dar nu atat de persistente cum sunt in Romania, nu a iesit nimeni in strada ca nu vrea sa poarte masca sau sa se spele pe maini sau ca nu vrea sa asculte deciziile autoritatilor.

Citeste si articolul :   Directorul general al grupului farmaceutic american Moderna Inc a facut anuntul asteptat de toata planeta. Cand se va incheia pandemia.

Medicii epidemiologi si cei de la terapie intensiva au fost primii invitati in platourile de televiziune pentru a explica cum stau lucrurile, au demonstrat si au garantat ca aceste masuri trebuie sa ia aceste masuri de izolare.

Medicii care se lupta la firul ierbii, ei trebuie sa iasa in fata, sa spuna ca aceasta boala exista si e foarte grava”, a mai spus Cristian Sardaru.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.