Dureros! Reportaj intr-un spital COVID din Romania: Nu mai au puterea sa mai argumenteze

Romania se confrunta cu o crestere a cazurilor ce infectari cu coronavirus. Acest lucru vine dupa noile masuri de relaxare. Se pare ca tot mai multi oameni cred in teoria conspiratiei si neaga existenta acestui virus. Teoriile conspiratiei sunt alimentate din plin chiar si de unele personalitati.

Reportaj intr-un spital COVID din Romania

Publicatia Recorder a primit permisiunea sa filmeze intr-un spital COVID din Romania.  Filmarea este facuta la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta“, din Bucuresti.

Aici, cadrele medicale care ingrijesc pacienti infectati cu noul virus sunt la capatul puterilor. Cazurile cresc  tot mai mult pe zi ce trece, iar cei care neaga acest virus se inmultes si ei tot mai mult. Munca acestor cadre medicale este vizibil ingreunata de acesti oameni.  Stim foarte bine ca avem un sistem medical slabit, iar lipsurile s-au vazut pe perioada acestor patru luni de pandemie.

Reportaj intr-un spital COVID din Romania

Reporterii publicatiei Recorder au stat o zi alaturi de medicii, asistentele si infirmierele de la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta“, din Bucuresti, pavilionul COVID-19.

Citeste si articolul :   Bacalaureat 2020. Examentul de Limba Romana. Ce trebuie sa stie toti elevii

Pavilionul dispune de 50 de locuri si sunt ocupate la capacitate maxima. La sectia Terapie Intensiva un singur pat ramane liber doar pentru cateva ore, cand are loc un transfer pe sectie sau cineva pierde lupta cu virusul.

Rotirea cadrelor se face la 4-6 ore, acesta fiind perioada maxima pe care o poate indura o persoana echipata in costumul de protectie. De mentionat, nu exista aer conditionat.

Cadrele medicale nu-si mai gasesc puterea sa vorbeasca despre conspirationistii care iau in ras pericolul coronavirusului. Nu mai au puterea sa mai argumenteze, dupa ce au stat sute de ore in preajma pacientilor pe care noul virus i-a pe marginea prapastiei, la limita dintre viata si moarte. O ochii tristi si ajunsi la extenuare, cadrele medicale privesc acest spectacol negru al negarii.

 

Autor