Dr. Cristian Andrei: Ce e in mintea oamenilor care spun ca nu exista noul virus

Numeroase persoane neaga existenta noului virus. Psihologii spun ca sunt oameni care nu cred ca acest virus exista, nu cred ca oamenii au decedat din aceasta cauza,  dar si mai mult, ii fac mincinosi pe cei care vorbesc de coronavirus. Sa nu-i uitam pe cei din categoria care sustin sus si tare ca medicii aplatesc familia decedatului, pentru a fi de acord sa scrie ca s-a stins de coronavirus.

Si totusi, acesti oameni nu merg la medic sa-i spuna ca nu exista virusul. “Cei care propaga ideea conspiratiei sunt duplicitari. Ei ii spun soacrei, care se uita si se inchina, ii spun copilului care sta cu gura cascata sau vorbesc cu prietenii la un pahar, dar doctorului, nu prea. (…).

Negarea. Adultii se fac ca nu exista, e mai simplu asa

Mintea omului este disociata, cam ca atunci cand mergi in Germania si nu arunci hartii pe jos, dar in Romania, scuipi pe jos”, a mentionat psihologul Cristian Andrei  la Antena 3.

Psihologul spune ca, la acesti oameni care sustin teoria conspiratiilor, apare “negarea, un fenomen foarte raspandit”, dand exemplul copilului mic care este singur si vine catelul, latra, iar cel mic inchide ochii, sperand ca nu va mai fi animalul acolo.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.