Orban, un nou avertisment: “Vom lua orice masura care se impune”

Ludovic Orban, Premierul Romanie,  a facut un averismet cu privire la pericolul pe care il reprezinta raspandirea noului virus. Premierul indeamna populatia sa respecte masurile sanitare.

Orban a mai declarat ca Romania s-a confruntat in ultima perioada cu numeroase campanii care vor “sa determine romanii sa nu creada in virus, sa nu respecte normele, sa ignore pericolul”. “Din pacate, aceste campanii au dus la consecinte. Numarul celor care nu respecta regulile a crescut”.

“Suntem intr-un moment de cumpana. Exista riscul unei cresteri a numarului de cazuri. Guvernul este la datorie, alaturi de toate celalte autoritati care sunt implicate in lupta anticovid.

Transmit un mesaj de incredere ca Parlamentul va intelege situatia in care ne gasim si va adopta legea care sa ne permita sa dispunem in continuare de toate instrumentele, respectiv posibilitatea instituirii carantinei si izolarii la domiciliu, posibilitatea tratarii persoanelor infectate intr-un mediu aflat sub controlul medicilor si personalului medical.

Publicitate

Doar Guvernul, doar autoritatile singure, nu pot sa asigure stavilirea epidemiei si revenirea la normalitate. Avem nevoie de implicarea tuturor celorlalte institutii. Avem nevoie de un comportament responsabil din partea tuturor liderilor politici, reprezentantilor acestora in institutii publice. Avem nevoie de o implicare serioasa si responsabila a tuturor companiilor, pentru ca acestea sunt responsabile de respectarea regulilor de protectie sanitara.

Citeste si articolul :   Grindina si furtuni puternice lovesc Romania. Alerta de vreme severa emisa de ANM. Zonele afectate

Avem nevoie de fiecare cetatean roman sa fie alaturi de noi contra unei epidemii fara precedent care poate pune in pericol orice cetatean.

Din pacate, ne-am confruntat, in ultimele luni, cu campanii organizate care au avut ca scop sa determine romanii sa nu creada in virus, sa nu respecte normele, sa ignore pericolul. Si din pacate, aceste campanii au dus la consecinte. Numarul celor care nu respecta regulile a crescut.

Ar fi pacat ca atunci cand o majoritate a societatii respecta regulile, se protejeaza, sa nu actionam pentru ca cei care au cazut in capcana propagandei ca nu exista coronavirus, ca trebuie ignorat acest pericol, ca nu trebuie respectata nicio regula, sa puna in pericol intreaga societate si dezvoltarea economica.

Guvernul nu doreste sa reinstituie nicio restrictie. Nu doreste sa ia nicio masura care sa afecteze negativ economia, ca si asa economia romaneasca, dar si a altor tari europene, a fost afectata grav de aceasta pandemie. Nu ne dorim sa luam nicio masura care sa afecteze negativ viata romanilor.

Citeste si articolul :   Ion Cristoiu: Este o atitudine criminala de a impune cu forta medicilor. Ii aducem cu forta, cu codul penal

Pe de alta parte, vreau sa spun clar ca daca va fi nevoie, vom lua orice masura care se impune, pentru ca punem pe primul plan sanatatea si viata romanilor.

Virusul nu iarta pe nimeni, nici pe aceia care nu cred in existenta virusului. Daca cineva ignora regulile, neglijeaza si se expune imbolnavirii, atunci cand se imbolnaveste, nu se pune doar pe el in pericol, ci si pe cei dragi, familia, rudele, prietenii colegii. Atunci cand te imbolnavesti, risti sa-i pui in pericol si pe cei apropiati tie, pentru ca virusul il transmiti in primul rand catre oamenii cu care intri cel mai des in contact.

Daca nu va pasa de sanatatea voastra si nu credeti in acest virus, nu credeti ca acesta este periculos, va rog sa va pese de fratele, mama, tatal, copilul, prietenii, colegii dumneavoastra. Doar impreuna, solidari si respectand reguli simple, care sunt stabilite de specialisti, de cei care stiu foarte bine cum se poate lupta cu acest virus, doar impreuna putem readuce lucrurile la normal si putem sa luptam eficient cu epidemia.

Citeste si articolul :   Cheloo: ”Botnita lui Lady Arafat ma insulta!”

Am incredere ca fiecare roman va intelege acest moment de cumpana si ca de comportamentul sau responsabil si corect depinde succesul nostru in lupta contra epidemiei”, a mai spus Premierul.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.