Restrictii si dupa 10 iulie. Anuntul MAE

Reprezentantii MAE au transmis ca de la frontierele Marii Britanii se mentin pentru cetatenii romani. Din data de 10 iulie, toti romanii care ajung in Regatul Unit dintr-un stat care nu este pe lista zonelor verzi sunt obligati sa intre in autoizolare pentru doua saptamani.

Mentionam ca Romania nu se regaseste pe aceasta lista. In Marea Britanie locuiesc peste 500.000 de romani.

“Urmare anuntului autoritatilor britanice din data de 3 iulie 2020 privind lista statelor pentru care se ridica restrictiile de calatorie in contextul relaxarii masurilor de urgenta aplicate pentru combaterea pandemiei de COVID-19 (https://www.gov.uk/guidance/coronavirus-covid-19-travel-corridors#exemption-rules), MAE precizeaza ca partea britanica a informat, pe canale diplomatice, anterior anuntului public, faptul ca, momentan, pentru cetatenii romani se mentin restrictiile existente la frontierele Marii Britanii si Irlandei de Nord”, este comunicatul MAE.

Deci, incepand cu data de 10 iulie, cetatenii romani care vin in Marea Britanie dintr-unul din statele care nu sunt incluse in lista statelor exceptate de la restrictiile de calatorie sunt obligati sa se auto-izoleze pentru o perioada de 14 zile.

MAE mentioneaza, potrivit informatiilor comunicate de catre autoritatile din Marea Britanie ca, decizia Guvernului britanic a fost luata conform recomandarilor expertilor de sanatate si a specialistilor epidemiologi care urmaresc indicatorii aferenti Covid-19 din toate tarile, o noua evaluare a masurilor urmand a se face la sfarsitul acestei luni.

Citeste si articolul :   Noi restrictii in Capitala. Scolile vor fi inchise si masca bligatorie peste tot

Ministerul Afacerilor Externe recomanda romanilorcare calatoresc in strainatate consultarea paginilor de internet http://londra.mae.ro, https://www.gov.uk/guidance/coronavirus-covid-19-travel-corridors#exemption-rules si www.mae.ro.

Autor