Medic roman, veste trista, din pacate: “Am ramas doar cu speranta”

Medicul Dumitru Isfan, seful sectiei de chirurgie toracica de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta ” Sf. Apostol Andrei ” din Galati a postat un mesaj trist pe pagina sa de Facebook

“Aveam speranta ca,odata cu temperaturi de peste 30*C, vor scadea cazurile de sars cov 2. Am ramas doar cu speranta. Ieri am avut garda si de cate ori am fost chemat la urgenta (nu au fost putine solicitarile) am gasit inchis parterul (trebuia sa ocolesc spitalul ptr a ajunge la urgenta)”, isi incepe medicul postarea.

Numarul cazurilor este in crestere

“Ultima solicitare a fost in jur de 4.50,dupa ce am efectuat consultul in drum spre locul de “exil” (etajul 5) ma intrebam cate cazuri de noi infectari vor fi anuntate azi la ora 13 in Galati. 71!!!!!! Mult,f mult. Incet incet urcam glorios spre podiumul nedorit al nr de infectati pe judete din Romania!!!

Publicitate

La nr de decedati cred ca suntem deja acolo! Oare de ce? Cred ca principalul motiv il reprezinta nerespectarea masurilor minime de protectie (banala masca macar in spatii inchise,purtarea corecta a ei) si regulile simple de distantare sociala.

Citeste si articolul :   CTP: ”Daca ma voi imbolnavi grav, atunci o sa raman acasa. Nu ma duc la spital.”

Pentru mine,urmatorul motiv il reprezinta ineficienta “luptei in focar” a celor care ar trebui s-o faca (epidemiologii de la DSP) urmat de masurile neinspirate ale celor din comandamentul de urgenta (probabil consiliati de catre aceiasi specialisti ai DSP-ului).

Aseara am aflat ca nu mai exista locuri la spitalele covid din Galati,reprezinta un motiv de ingrijorare. Spitalul judetean ,singurul spital de urgenta important din Moldova noncovid, a rezistat 4 luni fara focare semnificative dar ,de ce ne era frica (o crestere brusca a infectarilor) n-am scapat iar spitalul judetean n-a scapat nici el”, scrie medicul.

Fara masuri ferme si corecte, unitatea sanitara va deveni spital covid

Daca aceiasi epidemiologi nu iau masuri corecte e f posibil sa devenim spital covid. Asta n-ar fi o problema pentru personal dar pentru cei care au nevoie de servicii medicale noncovid (urgente sau cronici) ar fi (anumite patologii nu ar putea fi rezolvate decat la Bucuresti-cat or mai rezista si alea 3/4spitale mari de acolo).”, mai spune Seful Sectiei de chirurgie toracica.

Citeste si articolul :   Lucrand acasa, angajatii simt lipsa interactiunii sociale si a schimbului de informatii

Medicul ii invita pe cei car nu cred ca exista acest virus, la ATI

“Nu putem iesi din aceata situatie decat respectand masurile de protectie si distantare sociala dar,citind din comentariile online, nu cred ca se va intampla acest lucru. Toti se pricep la boala asta mai putin cei care o studiaza si care saptamanal mai descopera ceva,f multi nu cred ca ar exista,etc (poate o vizita in ATI i-ar lumina).

Dupa cresterea nr de infectari din ultima saptamana problema cea mai grava va fi cresterea cazurilor grave care necesita suport ventilator,cu mari sanse de a depasi nr de ventilatoare din Galati (nu-s multe fata de alte judete,mai mult avem o singura sectie de terapie intensiva in judeteul Galati dupa 4 luni de epidemie!!!). Eu sper sa ma fi inselat si de maine sa ne trezim cu disparitia acestui virus…”, este mesajul postat pe Facebook.

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.