Cand scapam de calvarul adus de coronavirus. Anuntul facut de marele profesor Kim Woo-Jiu

Kim Woo-Jiu, renumitul profesor de la Spitalul Universitar Guro din Seul, lucreaza in domeniul bolilor infectioase din anul 1990.  Timp de 30 de ani, medicul a tratat numeroase cazuri de tuberculoza, SIDA, rujeola.

Profesorul s-a confruntat cu epidemiile de SARS in anul 2003, cu gripa porcina in 2009, dar si cu Ebola, in 2014, apoi MERS in 2015.

Potrivit profesorului, criza coronavirusului are trei scenarii

1) se va comporta asemanator SARS, se va termina in iulie-august, si nu va reveni, daca toate tarile fac eforturi. Este cel mai optimist scenariu, ii da 10% sanse sau chiar mai putin;

Publicitate

2) In aceasta vara va disparea din emisfera nordica, dar se va raspandi in emisfera sudica, apoi se va intoarce in nord in noiembrie sau decembrie, ca gripa sezoniera;

3) va fi creat un vaccin, toata populatia lumii va fi vaccinata si omenirea va scapa de COVID cum a scapat in anii 80 de variola – este cel mai ambitios scenariu si cel mai greu de atins.

Citeste si articolul :   Abhigya Anand, baiatul de 14 ani care a prezis pandemia de coronavirus avertizeaza ca o alta catastrofa globala va incepe

„Sper ca alte tari sa ia seama la masurile care au fost aplicate in Coreea si sa corecteze si sa imbunatateasca ceea ce Coreea nu a facut tocmai bine. In stiinta trebuie sa fii umil. In momentul in care devenim aroganti, pierdem”

Publicitate

Simptomele infectarii cu coronavirus

Profesorul spune ca, prima data trebuie testate persoanele care au febra sau usturime in gat, care tusesc sau au dificultati de respiratie. Este foarte important pentru persoanele in varsta si cele din grupul de risc sa se testeze si daca resimt doar o stare de oboseala, pierderea apetitului sau dureri usoare in tot corpul.

S-a constatat ca aproximativ 30% dintre cei diagnosticati cu COVID-19 isi pierd mirosul si al gustul. Iar asta poate dura intre 5 si 10 zile.

Cum te poti infecta din aer

Kim Woo-Jiu spune ca, in mod normal nu te poti infecta respirand aer. In mod obisnuit, in viata de zi cu zi, te infectezi prin picaturi, prin contact direct si contact indirect. Acestea fiind spuse, te poti totusi infecta din aer in anumite conditii. Este vorba despre transmiterea prin aerosoli.

Citeste si articolul :   Vestea pe care nimeni nu isi dorea sa o auda. Anuntul lui Marcel Vela despre inchiderea plajelor

Afara, de exemplu, pe cararile din parc, care sunt spatii deschise, transmiterea pe aceasta cale este improbabila.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.