Alerta in Grecia: Turista din Romania confirmata cu noul virus

O turista din Romania, care se aflata in vacanta cu sotul pe insula Creta a fost confirmata sambata cu COVID-19, potrivit publicatiei elene keeptalkinggreece.com. Este primul caz de coronavirus confirmat in randul turistilor straini in insula greaca Creta.

Autoritatile sanitare si cele locale au intrat in alerta pentru a o gasi pe turista romanca si a-i aduce la cunnostinta rezultatul testului COVID-19 efectuat la intrarea in Grecia. Femeia este cazata la un hotel in Hersonissos, conform sursei citate. Acest caz se inregistreaza la doar cateva zile dupa ce aeroportul din insula s-a redeschis, pe 1 iulie.

Turistii care au fost depistati pozitivi se afla in izolare de 14 zile in hotelurile de carantina, daca nu au nevoie de ajutor medical. In cazuri grave, sunt transferati la spitale publice.

Urmarind contactele sale, autoritatile au depistat inca doua persoane infectate in afara de sotul turistei, a informat Mega TV vineri.

Publicitate

Primarul Rafinei a facut sambata dimineata un anunt prin care a indemnat localnicii si turistii sa respecte masurile de protectie impotriva coronavirusului si sa-si limiteze contactele sociale in urmatoarele zile, pana cand autoritatile medicale vor gasi toti contactii persoanelor depistate pozitiv.

Citeste si articolul :   Senator PSD, dus la spital! Are COVID -19

La intrarea in Grecia sunt efectuate teste aleatorii pentru COVID-19 in randul turistilor straini, cei testati fiind obligati ca pana la aflarea rezultatului testului sa ramana in izolare la adresa comunicata autoritatilor.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.