Veste buna pentru romani! Iohannis a semnat decretul.

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede ca Ministerul Educatiei va asigura fiecarui elev sau cadru didactic, la cerere, un laptop sau o tableta, conectate la internet.

Actul normativ face completarea Legii educatiei nationale nr. 1/2011.

„Ministerul Educatiei si Cercetarii asigura elevilor si profesorilor infrastructura necesara constand in dispozitive si acces la internet pentru accesarea Bibliotecii Scolare Virtuale, Platformei scolare de e-learning si a altor platforme educationale agreate”, se arata in lege.

In actul normativ se mentioneaza ca Ministerul asigura, la cerere, fiecarui cadru didactic si fiecarui elev un dispozitiv laptop sau tableta, conectat la internet pentru a putea participa la activitatile de e-learning.

Proiectul legislativ a fost adoptat in Senat saptamana trecuta.

Senatul ca for decizional, a adoptat propunerea legislativa prin care Ministerul Educatiei asigura fiecarui elev sau cadru didactic, la cerere, un laptop sau o tableta, conectate la internet.

Pentru au votat 103 senatori si 26 s-au abtinut.

„Criza generata de pandemia de coronavirus a adus modificari uriase procesului de predare-invatare, modificari pe care nu le putem ignora ca decidenti si datoria noastra, ca legiuitor, este sa nu lasam niciun copil in afara procesului educational”, declara deputatul PSD Roxana Minzatu, cea care a initiat proiectul..

Citeste si articolul :   Franța adoptă o nouă lege pentru protejarea copiilor influentiatori

„Ministerul Educatiei si Cercetarii asigura elevilor si profesorilor infrastructura necesara constand in dispozitive si acces la internet pentru accesarea Bibliotecii Scolare Virtuale, Platformei scolare de e-learning si a altor platforme educationale agreate si (…) asigura, la cerere, fiecarui cadru didactic si fiecarui elev un dispozitiv laptop sau tableta, conectat la internet pentru a putea participa la activitatile de e-learning”, prevede actul normativ amendat de Senat.

Autor