2.000 de lei de la Stat. Cine beneficiaza de ei

Costel Alexe, ministrul Mediului, a transnis ca intra in vigoare  un program prin care li se dau romanilor 2.000 de lei nerambursabili.

Acesti bani pot fi accesati de locuitorii  din judetele Alba, Arges, Arad, Bacau, Bihor, Bistrita-Nasaud, Brasov, Buzau, Cluj, Caras-Severin, Covasna, Dambovita, Gorj, Hunedoara, Harghita, Mehedinti, Maramures, Mures, Neamt, Prahova, Sibiu, Salaj, Suceava, Timis, Valcea, Vrancea.

Ministrul a declarat ca cei ale caror gospodarii sunt frecvent afectate de ursi si alte animale salbatice pot sa primeasca suma de 2.000 de lei nerambursabili.

Acesti bani pot fi folositi de locuitori pentru achizitionarea de garduri electrice care sa-i apere de animalele salbatice.

Publicitate

Publicitate

”Suntem tara cu cea mai mare populatie de ursi din Europa. Pe de-o parte, o bogatie a biodiversitatii romanesti, pe de alta parte, o mare responsabilitate pentru siguranta oamenilor.

Programul nostru impaca dubla noastra responsabilitate: conservarea speciei si coexistenta fara incidente intre om si carnivorele mari. Vom acoperi in proportie de 100% costurile acestor sisteme pentru populatia din judetele tarii in care s-au inregistrat in mod repetat incidente sau pagube produse de animalele salbatice”, a spus ministrul Mediului.

Citeste si articolul :   ULTIMA ORA: Coronavirus Romania, 6 aprilie. Bilantul oficial anuntat de autoritati

ONG-istii sustin ca cele peste 6.500 de exemplare sunt in parametri, dar vanatorii spun ca s-a depasit de mult numarul limita. Numai luna trecuta, in judetul Harghita, prin serviciul RO ALERT, au fost emise 80 de avertizari care anunta populatia ca in zona exista ursi periculosi.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.