Am facut un sondaj, 83% dintre romani vor sa isi petreaca concediul in Romania

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi seara, ca, potrivit unui sondaj, 83% dintre romani vor sa isi petreaca concediul in Romania. El a mai spus, referitor la restrictiile impuse la granita de Grecia, ca au fost introduse „formalitati prin care pur si simplu o sa alunge turistii”.

Premierul Ludovic Orban a spus, joi seara, ca ii indeamna pe romani ca anul acesta si anul viitor sa isi petreaca vacantele in tara.

„Am facut un sondaj si pentru prima oara exista un procent foarte mare de romani, 83%, care vor sa isi petreaca concediul in Romania, sau cel putin asa declara. Indemnul meu este: mergeti in vacanta si anul acesta si anul viitor, in Romania. Atatea lucrurile frumoase, atatea locuri superbe care merita vazute”, a spus Orban, la B1 Tv.

Publicitate

Intrebat despre situatia de la intrarea in Grecia, unde autoritatile permit accesul turistilor doar prin punctul de trecere a frontierei Kulata – Promachonas, premierul a spus ca au fost pornite demersuri diplomatice pentru eliminarea acestor blocaje, astfel incat romanii sa nu mai piarda timp la granita.

„Eu chiar am participat la o cvadrilaterala cu premierul Mitsotakis, cu premierul bulgar si cu presedintele Serbiei, ei ne invitau pe noi sa ridicam masura izolarii. Noi am ridicat masura izolarii si iata ca acum ei au introdus niste formalitati prin care pur si simplu o sa alunge turistii. Eu le spun romanilor, decat sa fie pusi in situatia asta, de a pierde ore intregi sa stea la coada, mai bine sa isi petreaca concediul in Romania”, a mai spus premierul.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.