Sfaturi pentru prevenirea si indepartarea bolilor la tomate

1.Clorura de calciu

O versiune mai sofisticata a imunizarii tomatelor este utilizarea unei solutii de 10% clorura de calciu vandute in farmacii pentru pulverizare. Acest medicament poate fi achizitionat in flacoane de 200 ml sau fiole de 10 ml fiecare. Pentru a pregati o solutie de lucru, trebuie sa diluati 100 ml de medicament intr-un litru de apa si sa pulverizati plantele de 1-2 ori in perioada de fructificare.

2. Acid boric

Creste semnificativ fortele de protectie ale rosiilor si ajuta la rezistenta impotriva bolilor. Pentru a face acest lucru, pregatiti o solutie de 10 g de acid boric si 10 l de apa, dupa dizolvarea pulberii intr-o cantitate mica de lichid fierbinte. Pulverizarea tufisurilor cu un astfel de medicament va fi utila in special in timpul infloririi, in acelasi timp, va ajuta la stabilirea a numeroase fructe si va ajuta planta si in perioada de maturare.

Publicitate

3. Produse lactate

Agentii care influenteaza bacteriile pot fi combatuti cu acid lactic: lapte, kefir si zer. In acest scop, 1 litru din unul dintre aceste produse lactate se dilueaza in 9 litri de apa, iar tufele sunt umezite complet cu aceasta solutie.

Citeste si articolul :   Ce se intampla cu corpul tau cand nu mai porti tocuri inalte

4. Nitrat de calciu

Gradinarii mai atenti protejeaza rosiile impotriva bolilor, in mod indirect – trateaza rosiile cu o solutie de azotat de calciu (1 lingura la 10 l de apa). Calciul este absorbit rapid prin frunze si, stimuland imunitatea plantelor, le ajuta sa reziste impotriva bolilor. Tratamentul dublu al plantelor cu azotat de calciu se realizeaza cu un interval de 10-14 zile in timpul formarii fructului.

5. Pasta de dinti

Gradinarii au ajus sa foloseasca chiar si pasta de dinti. Cu siguranta trebuie sa fie alba (un astfel de produs este imbogatit cu numarul maxim de compusi antibacterieni), adica sa nu contina coloranti. Un tub de pasta de dinti cu un volum de 75-100 ml trebuie diluat in 10 litri de apa si pulverizat cu tufele de tomate.

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.