Doliu in Romania. S-a stins Dumitru Comanescu, romanul care fusese declarat cel mai batran din lume. Care a fost secretul longevitatii sale

S-a stins Dumitru Comanescu. Romanul care implinise 111ani si 231 de zile si care timp de o luna a fost declarat cel mai varstnic barbat din lume, a decedat sambata. Barbatul a fost decorat, in urma cu trei zile, chiar de catre Patriarhul Daniel.

”Regretam nespus trecerea in nefiinta a domnului Dumitru Comanescu, care a avut loc in aceasta dimineata! Intalnirea cu dumnealui a fost o adevarata lectie despre viata si credinta, despre responsabilitatea pe care o avem fata de fiecare suflet pe care il intalnim, despre puterea de a depasi si a invinge marile, dar si micile incercari ale vietii, despre virtute, omenie, bunatate si intelegere.

A fost sistins cu titlul de Cel mai Varstnic Cetatean al Municipiului Bucuresti

Ne-am bucurat de faptul ca domnul Dumitru Comanescu a fost beneficiarul proiectului VIETI CENTENARE, ca a fost distins cu titlul de Cel mai Varstnic Cetatean al Municipiului Bucuresti si, in urma cu o luna, declarat cel mai varstnic barbat in viata, din lume. Gandurile sale frumoase, pline de intelepciunea omului care a privit drept in ochi viata, ni le-a transmis de fiecare data cu infinita caldura si bunatate, ne-a surprins cu vioiciunea fapturii sale, cu sfaturile si indemnurile optimiste si ne-a lasat amintiri de neuitat! Ne veti lipsi domnule Dumitru Comanescu! Odihna vesnica”, a declarat Alexandra Dobre , directorul general al Centrului pentru Seniori al Municipiului Bucuresti.

Dumitru Comanescu a fost declarat cel mai varstnic barbat din lume pe 28 mai 2020, dupa moartea britanicului Robert Weighton, conform The Gerontology Research Group (GRG), informeaza Centrul pentru Seniori al Municipiului Bucuresti (CSMB), prin intermediul unui comunicat.

Citeste si articolul :   Andreea Balan a dat vestea: E bucurie mare in familia ei

Barbatul s-a nascut  pe data de 8 noiembrie, 1908, in localitatea Provita de Jos, judetul Prahova. Dumitru Comanescu a fost de profesie inginer agronom.

Care a fost secretul longevitatii sale

Barbatul a povestit ca secretul longevitatii sale a fost dragostea familiei, a sotiei, fiilor si nepotilor.

Pe date de 24 iunie, Dumitru Comanescu a fost decorat de Patriarhul Daniel cu Crucea Patriahala, cel mai inalt ordin al Bisericii Ortodoxe Romane, pentru mireni.

Autor