Primul tratament impotriva noului virus a fost autorizat de Agentia Europeana a Medicamentului.

Agentia Europeana a Medicamentului a recomandat autorizarea conditionata de punere pe piata a medicamentului Remdesivir pentru tratarea adultilor si copiilor de peste 12 ani de Covid-19 care au nevoie de oxigen suplimentar, a fost anuntul publicat de Agentie, joi. Dupa aprobarea de catre Comisia Europeana se poate folosi oficial.

Remdesivir este primul medicament impotriva noului virus recomandat pentru autorizare in UE.

Astfel, medicii vor putea prescrie medicamentul companiei Gilead, sub numele de Veklury, in Europa, odata ce va fi aprobat de Comisia Europeana.

Publicitate

Remdesivir a fost deja aprobat pentru folosirea pe pacientii grav bolnavi in Statele Unite, India si Coreea de Sud si este aprobat pe deplin in Japonia.

Publicitate

O autorizatie conditionata de catre UE permite medicamentului sa fie vandut pentru un an in blocul comunitar, inainte sa fie disponibile toate datele necesare cu privire la eficacitatea si efectele sale secundare.

Agentia Europeana a Medicamentului a recomandat deja uzul compasional al Remdesivir, care permite administrarea acestuia inainte de autorizarea sa oficiala.

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.

Comentariile sunt închise.