China, victorie impotriva noului virus! Ce se intampla in tara in care au decedat peste 3000 de oameni si peste 80.000 au fost infectati

China a raportat zero cazuri de transmitere comunitara a noului coronavirus, pentru a doua zi consecutiv. Toate cele 228 de cazuri depistate in ultimele ore sunt importate din afara granitelor, fapt ce a starnit ingrijorari cu privire la un posibil al doilea val de imbolnaviri.

In acest moment, in China, 80.900 de persoane au fost diagnosticate cu Covid-19, iar cifra mortilor se ridica la 3.245.

Statisticile arata ca cele 228 de cazuri, reprezentand persoane care au intrat pe teritoriul Chinei, au fost depistate in mai multe provincii, ceea ce a pus presiune pe autoritati pentru a inaspri controalele la frontiere si regulamentele sanitare.

Potrivit Daily Mail, exista teama ca un nou val de imbolnaviri ar putea lovi China chiar in momentul in care tara pare ca a reusit sa controleze raspandirea comunitara a coronavirusului.

Publicitate

“Numarul de cazuri importate in China a crescut si odata cu ele si presiunea de a fi in garda”, a declarat Wang Bin, oficial al Comisiei Nationale de Sanatate din China, intr-o conferinta de presa organizata la Beijing in cursul zilei de vineri.

Oficialii nu au oferit detalii cu privire la noile cazuri de coronavirus, insa autoritatile locale au spus ca unii dintre cei care s-au intors in China si au fost diagnosticati cu Covid-19 au calatorit in Marea Britanie, Spania si Statele Unite.

In raport cu situatia de la mijlocul lunii februarie, atunci cand noile contaminari, de ordinul miilor, erau anuntate zilnic, infectarea a fost practic stopata in tara. Joi, pe 19 septembrie, au fost raportate zero cazuri de contaminare locala cu coronavirus, o premiera de la izbucnirea epidemiei, scrie observator.tv.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.