Farmec incepe productia a doua noi produse igienizante pentru maini, pe baza de alcool 70%

Farmec, cel mai mare producator roman de cosmetice, incepe de vineri productia a doua noi produse igienizante pentru maini, pe baza de alcool 70%, lotiune si gel, potrivit unui comunicat remis vineri, potrivit digi24.ro..

Reprezentantii companiei au precizat ca lotiunea si gelul de igienizare pentru maini actioneaza rapid, fiind “o masura practica si eficienta pentru apararea sanatatii.”

“Acestea vin in completarea portofoliului actual, care cuprinde alte doua tipuri de produse pentru igiena mainilor si a suprafetelor: sapun lichid spuma antibacterian Gerovital Pure si Nufar Dezinfectant Universal”, se mentioneaza in comunicat.

In ceea ce priveste distribuirea acestor produse igienizante, realizate in regim de urgenta cu resursele existente, reprezentantii Farmec sustin ca vor fi prioritizate solicitarile pentru consumul colectiv, din partea institutiilor publice, care lupta in prima linie impotriva raspandirii noului virus COVID-19.

Publicitate

“Apoi, in functie de stocuri, produsele vor fi distribuite si catre canalele de vanzare pentru consumatorii finali”, precizeaza sursa citata.

Totodata, reprezentantii Farmec se afla in dialog permanent cu autoritatile pentru obtinerea tuturor aprobarilor si, de asemenea, cu furnizorii de materii prime, respectiv de ambalaje, in vederea livrarilor si sustinerii pentru productia de biocide in regim de urgenta.

Citeste si articolul :   Klaus Iohannis, despre revenirea la starea de urgenta si vaccinarea populatiei

“Compania Farmec continua cercetarea si dezvoltarea unor noi dezinfectanti pentru maini si suprafete. Saptamana aceasta, au fost trimise mostre in laboratoare externe acreditate pentru testari, care vor dura intre 4 si 5 saptamani.

Perioada de testare a eficacitatii este conditionata de timpii de actiune necesari evaluarii actiunii virucide, bactericide si fungicide. Ulterior, aceste produse vor fi supuse spre avizare Comisiei de Biocide din cadrul Ministerului Sanatatii. In acest moment, prioritatea numarul 1 a companiei Farmec este cercetarea si dezvoltarea productiei de biocide, folosindu-si toate resursele pentru o solutionare eficienta si responsabila in beneficiul sanatatii publice”, se mai spune in document.

Farmec Cluj-Napoca – cel mai mare producator de cosmetice cu capital 100% romanesc – ramane un brand emblema pentru Romania. Portofoliul companiei impresioneaza o lume intreaga prin produse moderne, concepute in laboratoare performante. Compania are certificare internationala GMP si comercializeaza produsele din portofoliu in aproximativ 30 de tari.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.