Scandalul anului in Romania: Cine este Adrian Ionel, directorul UNIFARM, cercetat de DNA

Adrian Ionel, Directorul companiei de stat Unifarm, a fost pus sub control judiciar, pentru 60 de zile, de DNA. Procurorii il suspecteaza ca a cerut unui reprezentant al unei firme private suma de 760.000 de euro, pentru ca UNIFARM sa atribuie un contract de achizitie pentru 250.000 de combinezoane si trei milioane de masti.

Din datele transmise de DNA, cei doi s-ar fi intalnit intr-un restaurant din Bucuresti. Intr-un comunicat de presa, DNA mentioneaza ca ar fi fost livrate in prima transa, un numar de 26.000 de combinezoane si 1 milion de masti care, potrivit procurorilor, ar fi neconforme. Masura de impunere a controlului judiciar inseamna ca Adrian Ionel nu va putea sa-si exercite functia de director Unifarm si nu va putea parasi Bucurestiul fara acordul autoritatilor.

Cine este Adrian Ionel

Adrian Eugen Ionel conduce Unifarm din anul 2012. Procurorii il acuza ca ocupa ilegal functia de director general al UNFARM.

Anchetatorii sustin ca , in calitate de membru in consiliul de administratie al companiei, s-a votat singur pentru a ocupa functia de director general. Despre parcursul sau au aparut multe informatii in spatiul public.

A absolvit Dreptul la Spiru Haret.Apoi , si-a completat studiile la Academia Nationala de Informatii din cadrul SRI. Este absolventul unui masterat in Managementul informatiilor .In 2012, a fost numit pentru prima oara director la UNIFARM in vremea in care Victor Ponta era ministru interimar al Sanatatii.

Articolul continuă după reclame

In august 2015, Adrian Ionel a fost detasat la Institutul Cantacuzino, fiind numit de ANCSI-ul din subordinea ministrului Educatiei de la acea vreme, Sorin Cimpeanu.

Detasarea a durat doar cateva luni. Dupa caderea Guvernului Ponta s-a intors la Unifarm. La inceputul anului 2016 a devenit presedinte al Consiliului de Administratie, iar in luna iunie 2016, a reusit sa obtina calitatea de director general al companiei aflate in subordinea Ministerului Sanatatii, condus, la acea vreme, de Vlad Voiculescu.

Citeste si articolul :   Produse din carne expirate de 45 de zile, in doua magazine din Cluj

Ce spune Nelu Tataru despre aceasta situatie.

„Am solicitat Consiliului de Administratie al UNIFARM sa se intruneasca de urgenta si sa se ia o decizie in ce priveste calitatea de director general a lui Adrian Ionel. Astept aceasta reactie a Consiliului de Administratie si voi semna si ordinele.

Noi am avut in ultima luna Corp de control la Unifarm, la fel cum a fost si de la Ministerul de Finante in urma unor sesizari, dar organul care conduce este Consiliul de Administratie. Noi am facut solicitarea de intrunire a acestui CA. In masura in care nu se ia o decizie, voi solicita demiterea atat din functia de director general, cat si din Consiliul de Administratie a domnului Adrian Ionel”, a spus ministrul Sanatatii.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.

Comentariile sunt închise.