Povestea uimitoare a singurei eleve de la tara cu media 10 la Evaluarea Nationala.

Singura evela din mediul rural care a obtinut media 10 la Evaluarea Nationala se numeste Maria Elisabeta Baltag, ea invata la scoala profesionala din Cozmesti, Iasi. Nu a avut nevoie de meditatii, iar toti banii pe care ii strange ii da pe carti.

Maria este foarte timida, dar se deschide atunci cand vine vorba despre olimpiadele la care a fost si despre premiile pe care le-a castigat. Printre paisunile ei se afla fotografia si lectura.

Maria vrea sa mearga mai departe la un profil real, desi nu stie ce o sa faca mai departe, considera ca aceasta este cea mai buna optiune, optiunile la facultate fiind mai multe dupa terminarea acaestui profil.

„As vrea sa dau la profilul Matematica-Informatica fie la Colegiul National, fie la Colegiul “Mihai Eminescu”. Mai departe nu stiu exact ce voi face, insa am considerat ca imi va fi mai usor sa trec de la un profil real catre unul uman decat invers“, a spus Maria.

Pentru a lua 10 la Evaluarea Nationala este nevoie de o invatare constanta, nu doar de un semestru. Maria este olimpica la Chimie, Matematica, Limba Romana si Fizica.

„A fost o munca constanta si nu am asteptat sa invat pe ultima suta de metri. Am invatat mai mult anul acesta, e drept, si am avut sustinerea profesorilor. M-au ajutat mult profesorii si am lucrat foarte mult cu dumnealor, s-au implicat, dar secretul, ca sa zic asa, este munca constanta“, a mai spus tanara.

Publicitate

Munca depusa anterior se vede in mediile de 10 obtinute, prin olimpiadele la care a participat si prin premiile pe care le-a luat.

„Am mers in fiecare an la Concursul “Olimpic pentru o zi” la Matematica, unde am obtinut premii si mentiuni, anul trecut am obtinut o mentiune la etapa nationala la concursul de fizica si chimie Impuls Perpetuum, iar anul acesta m-am calificat la etapa nationala a concursului de Limba romana “Universul cunoasterii prin lectura”, dar nu s-a mai tinut“, spune eleva.

Citeste si articolul :   MAE, anunt de ultim moment pentru cei care merg in Spania

Maria respira prin citit, de aceea toti banutii ei se duc pe carti.

„Imi place foarte mult sa citesc. E ca si respiratul pentru mine. Am citit multe dintre cartile lui Jules Verne, Charles Dickens, iar acum vreau sa recitesc seria Harry Potter“, a mai spus Maria.

„Imi spune, mama, pot sa imi iau carti de banii astia. Nu se uita dupa haine sau alte lucruri“, spune mama copilei.

Mariei ii place si fotografia, visul ei este sa devina jurnalist, dar pana acolo mai este mult, iar visele se pot schimba. Inca nu are un aparat, dar surprinde fotografii cu telefonul.

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.