Revolta in comunitatea din Harlau dupa ce trei fetite s-au inecat in lacul de acumulare. Ce cer oamenii

Locuitorii din din Harlau, judetul Iasi, au pornit o revolta dupa ce , sambata, trei fetite de 6, 7 si 10 ani au decedat inecate in lacul de acumulare Parcovaci. Oamenii acuza autoritatile de nepasare si cer paza in zona barajului.

“Luati mai in serios acest baraj. Nu se poate lasa fara supraveghere. In fiecare an se intampla nenorociri, familii distruse. Cata nepasare din partea unora care au putere sa faca ceva si nu fac nimic. Trebuie sa se intample nenorociri ca sa va treziti la realitate”, este mesajul unei tinere din Harlau.

A fost initiata chiar si o petitie in care locuitorii din comunitate cer asigurarea pazei in zona barajului Parcovaci.

“In acest lac de acumulare si-au pierdut viata multe persoane mature dar si minore. Iar cel mai recent caz este al celor trei fetite Ioana Petruta si Sanziana in varsta de 6 7 si 10 ani cele trei fetite si au pierdut viata sambata in jurul orei 14:30 in barajul de la Parcovaci sustin aceasta petitie pentru a preveni accidentele de acest fel”, scrie in textul petitiei, semnata pana acum de aproape 400 de oameni.

Martorii spun ca cele trei fetite nu s-au dus la scaldat, ci au mers sa se joace pe taluzul de beton al barajului. Una dintre ele ar fi alunecat pe mazga de pe taluz si celelalte au incercat sa o ajute sa iasa din apa.

Citeste si articolul :   Retea de proxenetism care ducea tinere in Italia, destructurata la Braila

Scene dureroase au fost filmate pe malul barajului, unde parintii fetelor au asistat distrusi de durere la momentele cand copilele au fost scoase din apa, fara suflare, si urcate in masinile SMURD. Mama surorilor de 6 si 7 ani se ruga de pompieri sa o lase sa-si vada una dintre fiice.

Duminica, preotul a tinut o slujba de pomenire chiar la locul teribilei tragedii.

“Astazi (duminica n.r.) de ziua Sfintilor romani, dupa Sfanta Liturghie am savarsit la barajul de la Parcovaci slujba de sfintire a apei si slujba de pomenire a celor trei fetite inecate ieri (sambata n.r.) in acest loc. Din pacate nu sunt primele victime, speram sa fie ultimele. Dumnezeu sa le ierte!”, scrie in mesajul postat pe Facebook de Parohia Parcovaci.

Autoritatile continua cercetarile.

Autor