BAC 2020. Ce subiecte au primit elevii la limba romana

BAC 2020. Prima proba scrisa din cadrul examenului de Bacalaureat din acest an, cea la limba si literatura romana, a inceput, astazi, la ora 9.00.

Marti, 23 iunie, se va desfasura proba la Limba si literatura materna, iar miercuri, 24 iunie, va avea loc proba obligatorie a profilului.

BAC 2020 subiecte:

La profilul uman, elevii au primit urmatoarele subiecte:

Publicitate

poza 1

poza 2

Astfel, la Subiectul III, elevii au avut de redactat un eseu de minimum 400 de cuvinte, in care sa prezinte particularitatile de constructie dintr-o comedie studiata.

Potrivit unor postari aparute pe retelele de socializare, de la elevii care au participat la proba de limba si literatura romana, de la Bacalaureat 2020, la profilul real, unul dintre subiecte a fost “Particularitatile unei opere dintr-un text dramatic, Comedia realista, de moravuri”.

Ultima proba scrisa, proba la alegere a profilului si a specializarii, este programata joi, 25 iunie. Examenul este organizat in 1.095 de centre.

Citeste si articolul :   Cutremur in Romania. Unde a avut loc si ce magnitudine a avut

Pentru sustinerea probelor scrise s-au inscris aproximativ 155.500 de candidati, dintre care aproximativ 123.800 de candidati din promotia curenta, respectiv 31.800 de candidati din promotiile anterioare. In Capitala vor sustine probele examenului de Bacalaureat peste 17.000 de candidati.

Afisarea primelor rezultate, in centrele de examen si pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevazuta pentru data de 30 iunie (pana in ora 12:00).

Reamintim faptul ca, in conformitate cu prevederile art.5 si ale art.6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protectia datelor – RGPD), precum si cu solicitarea Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, afisarea rezultatelor se va face prin anonimizarea numelui si a prenumelui candidatului.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.