Nelu Tataru, anunt de ultim moment: “Sper sa nu fie al doilea val”

Nelu Tataru, Ministrul Sanatatii a declarat ca spera totusi ca numarul mare de cazuri de coronavirus din ultimele zile nu reprezinta al doilea val al pandemiei de coronavirus.

Ministrul a declarat ca a contat pe spiritul civic atunci cand a anuntat al treilea val de relaxari si face un mou apel la populatie pentru respectarea masurilor de igiena si distantare sociala.

”Sper ca in perioada urmatoare, dupa ce avem o distanta oarecare de 7-10 zile de la a treia perioada de relaxare, sa revenim ca numar de cazuri intr-un context in scadere. Suntem la 4 zile cu peste 300 de cazuri, cam la 7 zile in crestere. Sper sa nu fie al doilea val. Nu trebuie sa actioneze doar autoritatile, ci si populatia.

Sunt inca niste precautii care trebuie respectate. Am recurs la al treilea val de masuri de relaxare tocmai mizand pe spiritul civic”, a spus ministrul Tataru.

Publicitate

Ministrul Sanatatii a spus si despre situatia din spitale.

Citeste si articolul :   Astronautii americani de la bordul navetei Crew Dragon au ajuns la Statia Spatiala Internationala

”E nevoie de multa colaborare intre spitale Covid si spitalele suport, mai avem o perioada pe care trebuie sa o gestionam, nu am terminat partea ascendenta.

Sper sa fie o crestere progresiva si sporadica, nu una exponentiala, ca sa ne gandim ca la 1 iulie sa avem o alta masura de relaxare, iar la 15 iulie-inceputul lunii august sa avem o viata cvasinormala, dar depinde numai de noi.

Trebuie sa ne obisnuim sa traim cu aceasta transmitere comunitara, dar subliminala, nu accentuata, trebuie sa pregatim momentul toamna-iarna. Totul depinde de noi”, a mai declarat Ministrul Sanatatii.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.

Comentariile sunt închise.