Call center pentru batranii aflati in izolare si pentru persoane cu dizabilitati

Lansarea unui call center destinat batranilor aflati in izolare si persoanelor cu dizabilitati care au nevoie de ajutor a fost anuntata vineri de vicepremierul Raluca Turcan. Serviciul face parte dintr-un proiect cu finantare europeana, in valoare de 18 milioane de euro.

Vicepremierul Raluca Turcan a anuntat ca, incepand de vineri, batranii aflati in izolare sau cu restrictii de deplasare si persoanele cu dizabilitati pot suna la numarul 0219998 cand vor avea nevoie de ajutor.

Ea a anuntat ca a participa, la Baia Mare, la lansarea unui proiect, derulat in mare parte din fonduri europene.

„Valoarea totala a proiectului se ridica la 18 milioane de euro, (din care aproape 15 milioane fonduri europene), acesta fiind destinat furnizarii de servicii de sprijin pentru persoanele vulnerabile si infiintarea si dezvoltarea unui centru de monitorizare si coordonare care include servicii de call center. Circa 1000 de asistenti sociali vor fi implicati in acest proiect si estimam ca vom putea ajuta aproximativ 100.000 de persoane in toata tara”, a spus Raluca Turcan.

Vicepremierul a spus ca acest proiect se adauga altor programe cu finantare europeana care se afla in derulare in sprijinul persoanelor vulnerabile, printre care oferirea unor pachete de igiena, in valoare de 141,2 milioane de lei, a caror distributie a inceput deja, si acordarea de pachete cu hrana in valoare de 1 miliard de lei, a caror distribuire va incepe la sfarsitul acestei luni.

Autor