Autoritatea Electorala Permanenta propune organizarea alegerilor locale pe 27 septembrie

AEP a anuntat, vineri, ca a elaborat proiectul de lege pentru stabilirea datei alegerilor locale, care trebuie sa intre in vigoare pana cel tarziu la data de 29 iulie. Pentru a fi respectate prevederile legale, Autoritatea Electorala Permanenta propune 27 septembrie data alegerilor locale.

„Autoritatea Electorala Permanenta informeaza ca a elaborat proiectul de lege privind stabilirea datei alegerilor pentru autoritatile administratiei publice locale din anul 2020, precum si a unor masuri pentru buna organizare si desfasurare a acestora, prin care se propun, in principal, stabilirea datei alegerilor locale din anul 2020 in ziua de duminica 27 septembrie 2020, tinand cont si de suprapunerea cu perioada electorala a alegerilor parlamentare la termen, dar si o serie de masuri tehnice de natura sa imbunatateasca modul de derulare a alegerilor locale din 2020”, se arata intr-un comunicat de presa al AEP.

Publicitate

AEP aminteste ca, potrivit modificarilor aduse Legii 115/2015, data alegerilor pentru autoritatile administratiei publice locale din anul 2020 se stabileste prin lege organica, cu cel putin 60 de zile inaintea votarii.

Citeste si articolul :   Seful Pentagonului, vaccinat public impotriva Covid-19: „Nu a durut deloc”

„Precizam ca stabilirea datei alegerilor locale trebuie sa asigure efectivitatea prevederilor art. 1 din Legea nr. 84/2020 potrivit carora mandatele aflate in curs de exercitare ale primarilor, primarului general al municipiului Bucuresti, presedintilor de consilii judetene, consiliilor locale, Consiliului General al Municipiului Bucuresti si consiliilor judetene se prelungesc pana la data de 1 noiembrie 2020, precum si continuitatea activitatii autoritatilor locale. De asemenea, se prevede ca data alegerilor pentru autoritatile administratiei publice locale din anul 2020 se stabileste prin lege organica, cu cel putin 60 de zile inaintea votarii. Prin urmare, proiectul de lege ar trebui sa intre in vigoare cel tarziu la data de 29 iulie 2020, astfel ca devin incidente prevederile art. 7 alin. (13) din Legea nr. 52/2003, republicata”, mai precizeaza comunicatul de presa.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.