Donald Trump suspecteaza China ca a transmis deliberat coronavirusul, pentru afectarea economiei SUA

Presedintele american, Donald Trump, a declarat, joi, ca suspecteaza Administratia Chinei ca a permis in mod deliberat raspandirea coronavirusului, pentru a afecta economia Statelor Unite.

Intr-un interviu acordat publicatiei The Wall Street Journal, Donald Trump a afirmat ca, in opinia sa, China ar fi putut incuraja raspandirea epidemiei de coronavirus la nivel international, pentru destabilizarea economiilor competitive.

“Exista sansa sa fi fost intentionat”, a spus Donald Trump. Intrebat daca Beijingul ar fi facut acest lucru pentru a raspandi efectele negative pe plan economic, presedintele american a raspuns: “Corect. Au spus asa: «noi suntem intr-un dezastru. Statele Unite ne omoara». Sa nu uitam, economia mea, pe parcursul ultimului an si jumatate, ii distrugea. Motivul sunt taxele vamale”.

Donald Trump a subliniat ca nu exista informatii ale serviciilor secrete care sa sustina ideea, este doar o senzatie a sa. Trump a precizat ca sunt sanse mai mari ca virusul sa se fi raspandit din incompetenta sau din greseala. “Nu cred ca ar face acest lucru”, a adaugat Trump, referindu-se la posibilitatea ca Beijingul sa fi lasat coronavirusul sa se raspandeasca in afara Chinei. “Dar nu se stie niciodata. Insa a avut un impact”, a subliniat Trump.

Referindu-se la situatia epidemica din SUA, Donald Trump a apreciat ca testarea masiva este “supraestimata”. “Eu, personal, cred ca testarea este supraestimata, desi eu am creat cel mai mare sistem de testare din istorie”. Testarea masiva din SUA “ne face sa aratam foarte urat”, a argumentat liderul de la Casa Alba.

Donald Trump l-a criticat dur pe fostul sau consilier pentru Siguranta Nationala John Bolton. “Singurul lucru care mi-a placut la Bolton a fost ca toata lumea il considera nebun. Cand intri cu el intr-o sala, ai o pozitie buna de negociere, deoarece isi dau seama ca ajungi la razboi daca este John Bolton acolo”, a afirmat Trump.

Citeste si articolul :   Vine iarna! Vremea se schimba radical. ANM a emis Cod galben de vant puternic si ninsori in 17 judete

John Bolton, fost consilier prezidential pentru Siguranta Nationala, l-a catalogat pe presedintele Donald Trump “uimitor de neinformat” si l-a acuzat ca a plasat interesele proprii si ale familiei deasupra intereselor SUA. “Obstructionarea justitiei este un stil de viata” la Casa Alba, a declarat John Bolton, referindu-se la acuzatiile care i-au fost aduse presedintelui Donald Trump in procedura demiterii. In cartea “Sala in care s-a intamplat: Un Memoriu de la Casa Alba” (“The Room Where It Happened: A White House Memoir”), John Bolton a afirmat ca Donald Trump i-a cerut presedintelui Chinei, Xi Jinping, sa il ajute sa castige alegerile prin cumpararea de produse agricole din SUA. Donald Trump “a evidentiat importanta electorala a fermierilor si a cumpararii de catre China a unor produse precum soia si grau”, a scris John Bolton. In plus, potrivit fostului consilier prezidential, Donald Trump i-ar fi spus lui Xi Jinping ca este “corect” ca Administratia de la Beijing sa continue construirea taberelor de concentrare pentru etnicii uiguri.

Citeste si articolul :   O sa extindem platile pentru parintii copiilor de la scolile din scenariul 2 si 3

John Bolton este “un mincinos, il ura toata lumea de la Casa Alba”, a reactionat Donald Trump. “Cartea este plina de minciuni si stiri false”, a subliniat liderul de la Casa Alba.

La randul sau, China a negat ca ar intentiona sa se implice in scrutinul prezidential programat in noiembrie in Statele Unite. China nu are nicio intentie de acest fel, a comunicat Ministerul de Externe de la Beijing, citat de site-ul T-Online.de.

Autor