Procurorul general a dispus verificari in cazul barbatului care a incendiat fata din Mehedinti

Procurorul general a dispus, un control cu privire la instrumentarea dosarului care il vizeaza pe barbatul acuzat ca a incendiat o fata de 17 ani din judetul Mehedinti. De asemenea, procurorul general a cerut si IGPR efectuarea unor verificari la nivelul subunitatilor.

Potrivit unui comunicat la Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, decizia a fost luata in contextul „interesului generat in spatiul public de cauza privind minora victima a tentativei de omor prin incendiere din judetul Mehedinti”.

„Pe baza informarii preliminare transmise de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Craiova am dispus efectuarea unui control cu privire la instrumentarea dosarului Parchetului de pe langa Judecatoria Vanju Mare in care au fost formulate acuzatii de viol. Scopul controlului il constituie clarificarea demersurilor realizate de la formularea plangerii si pana in data de 12 iunie 2020, in special in ceea ce priveste actele referitoare la persoana vizata de acuzatii”, se arata in comunicat.

De asemenea, procurorul general a solicitat si IGPR efectuarea unor verificari la nivelul subunitatilor.

„Indiferent de varsta persoanei vatamate, luarea in mod imediat a tuturor masurilor investigative specifice anchetarii infractiunilor contra libertatii si integritatii sexuale este imperativa. Aceasta se aplica deopotriva in cauzele in care urmarirea este efectuata de catre procuror sau in cele in care procurorul supravegheaza activitatea politiei judiciare. De aceea, pentru un cadru complet al constatarilor si pentru realizarea atributiilor de conducere a activitatii politiei judiciare, am solicitat si IGPR efectuarea verificarilor la nivelul subunitatilor acestuia”, se mai arata in comunicat.

O fata de 17 ani din localitatea Darvari, judetul Mehedinti, a fost incendiata de un barbat care a stropit-o cu benzina si i-a dat foc. Individul era eliberat dupa ce stat 25 de ani in inchisoare pentru ca fusese gasit vinovat de uciderea a cinci persoane. Tanara are arsuri grave, pe circa 90% din suprafata corpului, iar medicii sunt rezervati in privinta sanselor ei de supravietuire.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.

Comentariile sunt închise.